Újra 70000 dolláron a bitcoin. Áttörés jöhet?

Újra 70000 dolláron a bitcoin. Áttörés jöhet?

Újra elérte a 70000 dolláros árszintet a bitcoin (BTC) árfolyama. A legismertebb kriptovaluta értéke több mint 2000 dollárral nőtt a mai napon, a hétvégi eseménytelen oldalazást követően. Mi vár a bitcoinra?

A csillagok újra kedvezőek lehetnek a bitcoin számára ahhoz, hogy újabb robbanásszerű felemelkedést produkáljon. A 70000 dollár egy komoly ellenállás, ugyanakkor a BTC az elmúlt hetekben konszolidált oldalazással bizonyította, fel tud építeni egy erős támaszszintet a mindenkori legmagasabb árfolyam alatt.

A bitcoin szezonális áremelkedését a legtöbb kriptópiaci szereplő a bitcoin ciklikusságával indokolja. Az első felezés után 45-szörösére, a második után 28-szorosára, a harmadik felezés után pedig 8-szorosára nőtt az árfolyam a felezést követő hónapokban. Noha trendszerű csökkenést láthatunk a növekedés mértékében, egy 3-4-szeres emelkedés továbbra is az elérhető pénzügyi termékek közötti legjelentősebb teljesítményt jelentené.

Kis kitekintéssel a mainstream médiába, Ivan Liljeqvist szerint "a bitcoin az évszázad befektetése", és "egyre többen kezdik megérteni a lényegét". Benjamin Cowen elemző a 2019-es mennyiségi szigorításhoz hasonlítja a mostani makropiaci helyzetet, amely a bitcoin és az altcoin piacok óriási ralijába torkollott. Lark Davis eközben nagy növekedési potenciált jósol az ETF-ek kapcsán újra rivaldafénybe került Ethereumnak, mely akár az altcoin szezont is elhozhatja.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még