Friss: Zöld utat kaptak az első spot ETH ETF alapok

Friss: Zöld utat kaptak az első spot ETH ETF alapok

Az Amerikai Értékpapír -És Tőzsdefelügyelet ma hajnalban jóváhagyta az első spot Ethereum ETF alapok tőzsdei bevezetését. Az engedélyezés 8 alapot érint, melyek a NYSE, CBOE, és Nasdaq tőzsdék kínálatában lesznek elérhetőek.

Az ETF engedélyezés a kriptóipar szabályozásának jelentős mérföldköve. A szabályozó hatóságok közel egy évtizedes vitában állnak az Ethereum jogi státuszáról, és arról, melyik szerv jogosult szabályozni a kriptópiac bitcoinon kívül eső részét.

A tőzsdefelügyelet (SEC) listázást elfogadó közleményében az alapokat a Nasdaq Rule 5711(d) cikkével kategorizálja, melynek kézzelfogható neve "Commodity-Based Trust Shares". Ez kiemelten fontos, hiszen, így véglegesedett a sokéves hajsza, és az SEC szerint az Ethereum innentől árucikknek (commodity) minősül.

Ez magával hordozza, hogy magát az ethert (a bitcoinhoz hasonlóan) az SEC nem kívánja szabályozni. Az SEC viszont továbbra is fenntartja a jogot az ETH-hoz kapcsolódó egyéb pénzügyi termékek (például a szóban forgó Ethereum ETF-ek) szabályozására.

🎁
Vásárolj ETH-t a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Ezzel párhuzamosan a kongresszus kétharmados többséggel elfogadta a Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) törvényt, mely megnyitja az utat a kriptóipar teljeskörű szabályozásához, hasonlóképpen, ahogy az Európában is történt a MiCA keretrendszerével.

Pár héttel ezelőtt Michael Saylor a Microstrategy Orange konferencián kiemelte, nulla esélyt lát rá hogy a spot Ethereum ETF-ek elfogadásra kerülnek. Az ETH ETF-ek elfogadásáról szóló új narratíva a Gary Gensler-re nehezedő kormányzati nyomás hatására változhatott ilyen gyorsan és drámaian.

Az Ether árfolyama egyelőre stagnálással fogadta a hírt. Sokak szerint új altcoin szezon kezdődhet, de fontos megjegyezni hogy a futures alapú, korábban is létező ETH ETF-ek kereskedési volumene a bevezetésük óta jelentősen alulmúlta a bitcoinét.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még