Szerkesztői irányelvek

A Webhárom kriptovaluta portál elkötelezett arra, hogy pontos, friss és megbízható információkat szolgáltasson a magyar kriptó közösség számára. Ennek keretében bármely cikkünk és vendégbejegyzésünknek meg kell felelnie a Webhárom tartalmi, minőségi és általános újságírás-etikai elvárásainak.

Amennyiben vendégbejegyzést szeretnél közzétenni a Webhárom portálon, elfogadod és magadra kötelező érvényűnek tekinted a szerkesztői irányelveinket:

Források feltüntetése

Abban az esetben, ha a cikkben szereplő információk kapcsán a Webhárom nem minősül elsődleges forrásnak, a portál bármely cikkében kötelező a cikk alapját képző információk elsődleges forrását feltüntetni.

Hitelesség és tárgyilagosság

A cikk írójának a lehető legjobb tudása szerint meg kell győződnie arról, hogy a tartalom készítése során felhasznált források és információk megbízhatóak, beleértve a blokkláncon történő tranzakciók ellenőrzését is.

Amennyiben egy téma feldolgozásánál több egymással ellentétes nézőpont vagy érv is ütközik, melyek nem egyértelműen megerősíthetők vagy cáfolhatók, valamennyi nézőpontot be kell mutatni.

Véleménycikkek

A Webhárom portálon engedélyezett véleménycikkek közzététele is. Véleménycikknek minősül minden olyan tartalom, mely részben vagy egészében a szerző szubjektív álláspontjára épít. A véleménycikkeket a "Vélemény" címkével meg kell jelölni, emellett minden ilyen esetben kötelező feltüntetni a szerzőt.

Magas kockázatú projektek

Számos magyar kriptovalutákkal foglalkozó oldal promotál magas kockázatú projekteket, különösen ICO (Initial Coin Offering) bevezetéseket és új listázásokat. Ezek a cikkek sokszor fizetett megjelenések, melyek alacsony likviditású tokeneket, pump and dump sémákat, vagy csalásokat reklámoznak.

A Webhárom portálon az olvasók védelme érdekében sem vendégbejegyzésként, sem szponzorált tartalomként nem engedélyezett új token bevezetések (ICO-k) reklámozása, valamint konkrét ICO-król szóló tartalom közzététele, függetlenül a cikk tartalmától.

Etikai kódex

Bármilyen fent nem említett esetben a szerző a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) újságírói etikai kódexe alapján kell, hogy eljárjon.