Aktuális bitcoin árfolyam

A BTC árazása kis mértékben, de függ a kereskedésre használt kriptótőzsdétől. Az itt szereplő adatok valós idejű adatok, a legnagyobb volumenű kriptovaluta váltók jelenlegi bitcoin árainak az átlaga.

A bitcoin jelenlegi árfolyama USA dollárban

A BTC árfolyamát leggyakrabban amerikai dollárban mérik. A BTCUSD árfolyam így alakult napi bontásban:

Mitől függ a bitcoin ára?

A bitcoin árát bármilyen más pénzeszközhöz hasonlóan a kereslet és a kínálat viszonya határozza meg. Amennyiben nagy a kereslet, a vásárlók hajlandóak magasabb árat is kiadni egy egységnyi bitcoinért. A bitcoin esetében a kínálat fix, maximum 21 millió BTC létezhet. A hálózat a tranzakciók validálása során meghatározott mennyiségű bitcoint termel - ennek a mértéke jelenleg 6.25 BTC blokkonként. A bányászat során kitermelt bitcoinok mértéke hozzávetőlegesen 4 évente feleződik - ezt hívjuk bitcoin felezésnek.

Hogyan tudok bitcoint vásárolni?

Bitcoint vásárolni kriptótőzsdéken lehetséges. Az alábbi útmutató segítséget nyújt megérteni, hogyan működnek ezek a platformok:

Mi az a kriptótőzsde?
A kriptótőzsde olyan platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak, eladjanak vagy kereskedjenek velük

Fontos, hogy nagy likviditással rendelkező kriptótőzsdét válassz, hiszen minél kevesebben kereskednek egy adott helyen, az annál inkább befolyásolhatja az árfolyamot. Nem megfelelő kriptótőzsde választása esetén a vártnál rosszabb áron kaphatod meg a kriptovalutát.

👍
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és vásárolj bitcoint a legkedvezőbb árakon! Kattints ide a kezdéshez

Nőni fog-e a bitcoin értéke?

Erre a kérdésre a világon mindenki keresi a választ. Biztosat nem mondhatunk, azonban a múltbéli adatokból kiderül, hogy a bitcoin az elmúlt 15 évben a legjobban teljesítő pénzügyi eszköz volt a világon. A 15 év alatt csupán 3 olyan év volt, melyben a bitcoin alulteljesített a hagyományos részvénypiaci átlagokkal szemben.

A bitcoin ára ciklikus, a felezési periódusokkal összecsengő 4 éves periódusokban mozog. A BTC tipikusan a bitcoin felezés előtti egy-másfél évben olcsóbb, majd a felezés környékén drágulni kezd. Ennek a pontos okát nem ismerjük, az általános konszenzus szerint a bányászással kitermelt bitcoin-kínálat csökkenésével van párhuzamban.