Elkezdődött a kereskedés a BTC alapokkal

Elkezdődött a kereskedés a BTC alapokkal

Magyar idő szerint 15:30-tól kereskedhető valamennyi, Amerikában frissen bejegyzett bitcoin ETF alap. Egyelőre a sokak által várt rali várat magára.

Nem indul túl fényesen a BTC ETF-ek karrierje. A legnagyobb forgalmú alapnak ígérkező iShares Bitcoin Trust (IBIT) napi grafikonja a tőzsdei kereskedés első napján így néz ki:

IBIT - iShares Bitcoin Trust, január 11. (Tradingview)

Várjuk, hogy lenyugodjon a piac

Az elmúlt két nap eseményei sokkolóak voltak. Először feltörték az SEC oldalát, hogy hamisan terjesszék az ETF-ek elfogadásának hírét, majd Gary Gensler elnök cáfolta az engedélyezés hírét. Később a CBOE listázta az új alapokat, noha még nem lehetett tudni hogy az SEC tényleg engedélyezi-e, vagy az utolsó pillanatban elkaszálja a bevezetést. Végül mégis elfogadták valamennyi bitcoin alapú tőzsdei terméket.

A piac forró, és várjuk, hogy lenyugodjon. Az elmúlt hetek-hónapok bitcoin hírei elárasztották a nemzetközi mainstream médiát, és mind az ETF-ekről szóltak. Hamarosan eljöhet az idő egy lélegzetvételnyi szünetre a bitcoin felezés előtt.

Nagyot ment az Ethereum

Az Ethereum hálózat ETH érméje lett az ETF-elfogadás nagy győztese. A kriptovaluta a többi, magas piaci kapitalizációval rendelkező kriptót jelentősen túlszárnyalta, a cikk írásának pillanatában az elmúlt 7 nap árfolyammozgását figyelve több mint 14 százalékos pluszban áll.

Az Ethereum-rali egyértelmű oka a spekuláció egy új Ethereum ETF-re. A bitcoin ETF-ek elfogadásával ugyanis sokan úgy vélik, kinyílt a kapu további, kriptovalutákhoz köthető ETF-ek előtt.

Novemberben a Blackrock is nyújtott be ETH ETF bejegyzési kérelmet, mely még a felezés előtt elfogadásra kerülhet.

Az ETF-ek hatása, avagy mi jön most?

Az, hogy mögöttes kriptovaluta vásárlására kötelező ETF-eket dobtak a piacra, a bitcoin elmúlt 15 évének egyik, ha nem a legnagyobb sztorija. Bármi is történik a napokban, ne felejtsük el, hogy a bitcoin hálózat 15 éve üzemel és mindezt hibamentesen, kimaradások nélkül teszi. A mai nap egy pillanat az időben, az ETF-hatás pedig hosszabb időtávon fog kibontakozni.

Nyugdíjalapok, intézmények, magánbefektetők milliói nézegetik ebben a pillanatban is a tőzsde új kakukktojásait, és fontolgatják portfóliójuk 1-2 százalékát kriptovaluta kitettségre váltani. Az elfogadás híre egy óriási reklám volt a kriptónak, és még mindig az. Az USA-ban ebben a pillanatban is bitcoin hirdetések szakítják meg az élő adásokat. Mindezt a legjobb időzítéssel, az áprilisi felezés előtt.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még