Nincs ETF - Feltörték az SEC oldalát

Nincs ETF - Feltörték az SEC oldalát

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hivatalos Twitter csatornáján megjelent friss közlemény szerint jóváhagyta a bitcoin fedezetű, tőzsdén kereskedett alapokat. Gary Gensler szerint nem.

Az elmúlt percekben az SEC Twitter csatornáján megjelent közlemény szerint az alábbi befektetőcégek új bitcoin alapjait engedélyezte: Hashdex, BlackRock, Ark Invest & 21Shares, Invesco Galaxy, Bitwise, VanEck, Valkyrie, Fidelity, Franklin Templeton, Grayscale, WisdomTree.

Áll a bál: Gensler szerint feltörték az SEC oldalát

Gary Gensler Twitter fiókján megjelent legfrissebb bejegyzés szerint az SEC oldalát feltörték, és illetéktelenek hamisan terjesztik a bitcoin ETF-ek elfogadásának hírét. A közleményt később a feltört oldalra eljuttatott közleményben is megerősítették.

Hogyan véded meg a befektetőket?

"Hogyan tudod megvédeni a befektetőket, ha a saját Twitter fiókodat sem vagy képes biztonságban tartani?" - kérdezi egy kriptós a lázadó interneten.
"Egy történelmi pillanat, amikor a bitcoin betyárok átveszik az uralmat az SEC twittere felett hogy hamisan terjesszék az ETF elfogadást. Ja, ez egy jó út az elutasításhoz." - írja az Tether-ügyről elhíresült oknyomozó, Bitfinexed.

A stock to flow modellről ismert PlanB pedig az SEC-t gyanúsítja a manipulációval:

"Most tedd félre a frontrunningot, belső SEC-sek eldöntötték, hogy fullba tolják a piaci manipulációt és kiütik az összes tőkeáttétes longot. Wow." - írja az elemző.

A hacker által közzétett üzenet közel fél órán át volt elérhető.

Belső vizsgálat indulhat az ügyben

Az Fox News-nak nyilatkozó ügyvédek szerint belső vizsgálat és büntetőeljárás is indulhat az ügyben, miután az SEC oldalának feltörése felveti a piaci manipuláció gyanúját. A bitcoin dollárral szembeni árfolyama az álhír közlése után először a 48 ezres szintig kilőtt, majd onnan percek alatt 5 százalékot esett.

Megszólalt a szenátor

Bill Hagerty szenátor szerint ami történt az SEC-vel, az teljes mértékben elfogadhatatlan, és a kongresszusnak azonnali válaszokra van szüksége Genslertől.

Reagált Elon Musk csapata

A Twitter IT-biztonsági csapata magyar idő szerint hajnali fél 5-kor közleményt tett közzé, mely szerint az @SECGov csatornához illetéktelen hozzáférés történt. Ennek oka a biztonságiak szerint, hogy az SEC fiókján nem állítottak be kétfaktoros autentikációt.

Cikkünk folyamatosan frissül.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi