Szinte elfogyott a bitcoin a tőzsdékről

Szinte elfogyott a bitcoin a tőzsdékről

A teljes bitcoinkészlet közel 95 százaléka már nem elérhető a kriptótőzsdék kínálatában. Mit jelent ez a piacra nézve?

Logikus következtetés, hogy a felhasználók azért utalják be kriptótőzsdékre a bitcoinjukat, hogy azt eladják - ritkább esetben hitelt vegyenek fel rá, vagy különböző termékekkel lekössék. Akármelyik tranzakciót is nézzük, általánosságban mindegyik befolyásolja az elérhető bitcoin-készletet, és ezáltal a bitcoin árfolyamát.

Friss adatok azt mutatják, a teljes elérhető (=kereskedhető) bitcoin kínálat a tőzsdéken 5 százalékra csökkent, vagyis a bitcoin tulajdonosok hozzávetőleg 95%-a nem szeretné rövid távon eladni a kriptovalutáját.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Egyszerre jöhet a keresleti- és a kínálati sokk is

A nyilvánosan elérhető tőzsdei kereskedési adatok szerint a tőkekivonás a Grayscale alapból jelentősen csökkent, ezáltal a spot bitcoin ETF-ek mérlege hetek óta pozitív előjelű. A betett tőke meghaladja a kivett tőkét, a napi többszázmillió dolláros volumen pedig egészséges érdeklődésre utal. Szép lassan gyűlnek a bitcoin privát és intézményi befektetői az új alapokon keresztül, mi sem példázza jobban hogy az éjszaka már újra 46 ezer dollár felé kúszott a bitcoin árfolyama. Az ugyanis, hogy a bitcoin alapok valós bitcoint kötelesek vásárolni, magával hordozza annak a lehetőségét, hogy mi van, ha éppen senki nem akar nekik bitcoint eladni - vagy azért jóval drágább árat kér?

Ilyenkor fordulnak át az OTC tradeek felől a kriptótőzsdékre, ahol nagy meglepetésre szintén nem találnak kellő mennyiségű megvásárolható bitcoint. Ezt nevezzük piaci sokknak.

A grafikon a spot bitcoin ETF-ek által kezelt vagyont mutatja a GBTC kivételével. Az összes kezelt eszközállomány (AUM) átlagosan 200-300 millió dollárral nő naponta.

Mivel az ETF-ek már most dollármilliárdos kapitalizációban mérhetők, a keresleti sokk hamarosan eljöhet, és egybeeshet a kínálati sokkal is.

Az ugyanis, hogy nyakunkon a bitcoin felezés, magával hozza, hogy feleannyi új bitcoin lesz kitermelhető egy blokkban.

Ez a két hatás együttesen tudja megalapozni a bitcoin következő robbanásszerű árfolyamnövekedését, ami a múltbéli adatok alapján akár rövid időn belül (hetek-hónapok, de szinte mindenki egybehangzó vélekedése szerint a következő két évben) bekövetkezhet.

Az ETF-ek tőzsdei bevezetése óta összesen 18 milliárd dollár áramlott bitcoin alapokba. Ma már a bitcoin hírek és az onchain adatok mellett érdemes követni a bitcoin ETF-ek teljesítményét is, hiszen a megugró intézményi kereslet közelebbi képet adhat arról, mikor jöhet el a bitcoin következő árrobbanása.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi