Miért esik a bitcoin?

Miért esik a bitcoin?
Illusztráció: Jonathan Borba, Unsplash

Mt. Gox, Dark web, Bundestag. Összeszedtük, miért esik a bitcoin, és mi várható a hétvégére.

Nagyobb Mt. Gox eladástól félnek a kriptósok

A 10 éve becsődölt Mt. Gox kriptovaluta váltóról kimenekített bitcoinok újra mozognak, ahogy újra fellángolt a félelem is egy esetleges nagyobb eladásról. A Mt. Gox megbízott vagyonkezelője péntek este megkezdte a BTC és BCH kifizetéseket a károsultak számára - tudta meg a CNBC. A Mt. Gox ügyében összesen 9 milliárd dollárnyi kriptovaluta elosztására kerülhet sor. Ugyan a Mt. Gox egyelőre csak kis összegeket mozgatott meg, a pánik valósággá vált, ahogy a kereskedők egy része úgy döntött, köszönik nem kívánnak ezen a piacon maradni. A hír hatására összesen több mint félmilliárd dollárnyi long pozíciót likvidáltak a kriptovaluta váltókon.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Németország újabb ezer bitcoint értékesít

A német szövetségi kormány épp egy korábbi büntetőügy kapcsán lefoglalt 50 ezer bitcoin értékesítését tervezi. A nagy mennyiségű kriptovalutából már többezer BTC mozgott kriptovaluta váltókra, és feltételezhetően eladásra is került. Joana Cotar a parlament alsóházában tegnap kérte a kormányt, stratégiai okokból tartsa meg a bitcoin készletét - a felszólalás azonban úgy néz ki, süket fülekre talált, miután a nap folyamán további 1200 BTC lett továbbküldve a németek tárcájából. Az ügy hátteréről részletesebben itt és itt írtunk.

A likvidációs hőtérképpel sejteni lehetett

A likvidációs hőtérkép még mindig nagyon gyenge támaszszinteket vizionál az 50-60 ezer közötti zónában. Ez, ahogy tegnapi cikkünkben írtuk, valószínűbbé teszi, hogy a bitcoin egészen 50 000 dollárig eshet a közeljövőben. A BTC hosszútávú trendje azonban továbbra is bullish, ne felejtsük, hogy egy éve még 20 ezer körül kereskedett a legismertebb kriptovaluta. A bitcoin bikapiacán pedig ugyanúgy előfordulnak akár 5-10-15% -os esések. Önmagában ami most történik, még nem jelenti a világ végét, vagy a ciklikus trendek érvénytelenségét.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi