Friss: Németország és az USA is megmozgatta a lefoglalt bitcoinjait

Friss: Németország és az USA is megmozgatta a lefoglalt bitcoinjait
Fotó: Tommao Wang, Unspash

Elemzők jelentős mozgásokat észleltek több kormányzati walletben is az elmúlt napokban. Itt az idő egy giga dumpra?

Németország

Az első jelentős mozgásokat még múlt héten tapasztalhattuk a Német Szövetségi Bűnügyi Hivatalhoz köthető, több mint 2 és fél milliárd eurós tárcával kapcsolatban. Azonban arra keddig várni kellett, hogy a kormányzati szerv elkezdjen kriptovaluta váltókat bevonni az vagyon átcsoportosításában. Azt, hogy pontosan mi történik, egyelőre mindenki találgatja, ugyanis az első híresztelésekkel ellentétben ha meg is történt a Coinbase, Kraken és Bitstamp tőzsdékre mozgatott bitcoin eladása, a beküldött bitcoint megegyező részletekben jórészt ki is küldték a forrásként szolgáló tárcába.

Az Arkham Intelligence szerint az elmúlt héten 382 millió dollárral csökkent a németek legnagyobb tárcája, a különbözet minden bizonnyal a váltókon található.

Hogy honnan rendelkeznek a németek közel 50 000 BTC-vel, arról ebben a cikkünkben számoltunk be:

50000 BTC-t foglalt le ma a német rendőrség
Ötvenezer bitcoint, azaz 784 milliárd forintnak megfelelő bitcoint foglalt le ma a német rendőrség.

Ha jóhiszeműen feltételezzük, hogy a németek nem piaci manipulációra használják a lefoglalt, kiemelt értékű kriptóvagyont, a leglogikusabb magyarázat a történtekre, hogy a pénzt éppen előkészítik arra, hogy szétosztásra kerülhessen a károsultak és/vagy az államkincstár számára.

Amerika

Az USA kapcsán egy nagyságrenddel kisebb összegről beszélhetünk. A valamennyivel több mint 3940 BTC, melyet az USA tegnap este elkezdett eladni, Banmeet Singh-től származik, ami egyébként meglepő módon éppen ugyanakkor került lefoglalásra mint a németek 50000 BTC-je, és a Silk Road tárcája. Míg a németek sztorija kalózkodásról szól, Singh darkweben történő drogkereskedelemből szerezte a vagyonát.

Az USA kapcsán egyelőre annyit tudunk, hogy a 3940 bitcoint magyar idő szerint tegnap este 7 órakor egy az egyben a Coinbase kriptótőzsdére mozgatták. Arról, hogy a Coinbase-en belül mi történik, természetesen nem lehetnek onchain információink, a logikus feltételezés, hogy az USA eladásra készül vagy már piacra is öntötte a bűncselekményből származó vagyont.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi