Binance-per: CZ a családjától távol fogja tölteni az ünnepeket

Binance-per: CZ a családjától távol fogja tölteni az ünnepeket
Illusztráció: Vadim Artyukhin / Unsplash

A Coindesk-en megjelent legfrissebb hírek szerint a Binance ex-vezérigazgatójának, Changpeng Zhao-nak az Egyesült Államokban kell maradnia a következő néhány hónapra, míg meg nem születik a végleges ítélet a Binance ügyben.

CZ úgy volt, hogy hazautazhat feleségéhez és gyermekeihez, de az Igazságügyi Minisztérium ma felülbírálta ezt a döntést arra hivatkozva, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emirségek között nincsen érvényben lévő kiadatási egyezmény.

Az ítélethirdetés február 23-ra van kitűzve, a legismertebb kriptótőzsde alapítója a karácsonyt sem töltheti szeretteivel.

Changpeng Zhao nemrég beismerte bűnösségét a Binance illegális pénzmozgásait vizsgáló büntetőügyben, ezzel együtt beleegyezett 150 millió dollárnyi sérelemdíj kifizetésébe. Néhány hónaptól akár 10 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A Binance évek óta az amerikai hatóságok kereszttüzében van, miután az USA terrorizmushoz és pénzmosáshoz köthető tranzakciókat fedezett fel, a pénzeket bűnözők megfelelő KYC azonosítás nélkül juttathatták egymásnak a Binanceen keresztül.

Korábbi cikkeink a témában:

Bűnösnek vallotta magát a Binance vezérigazgatója
Bűnösnek vallotta magát a Binance vezérigazgatója, miután az Egyesült Államok átfogó nyomozása a Binance és bűnszervezetek kapcsolatát tárta fel.
Egymilliárd dollár tűnt el a Binanceről egy nap alatt
Egymillió dollárnál több kriptovalutát vettek ki a Binance felhasználói az elmúlt 24 órában.
🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még