Bűnösnek vallotta magát a Binance vezérigazgatója

Bűnösnek vallotta magát a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao annak az ügynek kapcsán, melyben az Egyesült Államok átfogó nyomozása a Binance és bűnszervezetek kapcsolatát tárja fel.

A vád szerint a Binance nem biztosított kellő hátteret annak megfékezésére, hogy a kriptovaluta platformon keresztül pénzmosáshoz és terrorizmus-finanszírozáshoz köthető tranzakciókat is végezhessenek.

CZ saját elmondása szerint bűnös abban, hogy a pénzmosás elleni gátak nem üzemeltek jól a Binance-en. CZ megígérte, hogy lemond a cég vezérigazgatói pozíciójáról, emellett a Binance-nek megegyezés alapján több mint 4 milliárd dolláros kártérítést is kell majd fizetnie.

Changpeng Zhao 2017-ben alapította a Binance kriptótőzsdét, ami az irányítása alatt globális viszonylatban a legnagyobb felhasználói bázissal és legnagyobb likviditással rendelkező kriptovaluta váltóvá nőtte ki magát.

(forrás: CNN, Fox News)

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi