Egymilliárd dollár tűnt el a Binanceről egy nap alatt

Egymilliárd dollár tűnt el a Binanceről egy nap alatt
A Binance ex-vezérigazgatója, Changpeng Zhao (kép: Bloomberg)

Egymilliárd dollárnál több kriptovalutát vettek ki a Binance felhasználói az elmúlt 24 órában - számolt be a CNBC. A dollármilliárdos megtakarítás biztonságosabb platformot keres, miután a felhasználók félelmei felfokozódtak a tegnapi hírek kapcsán.

Ahogy tegnap közzétettük, a Binance és az ex-vezérigazgató "CZ" az amerikai hatóságokkal alkut kötött, melynek keretében a cég 4.3 milliárd dolláros kártérítést fizet, miután egy nemzetközi nyomozás keretében pénzmosás elősegítésével és terrorizmus finanszírozásával vádolják a legnagyobb kriptótőzsdét.

Az ügy további vesztese a Binance-hez köthető Binance Coin "BNB" kriptovaluta, melynek értéke 8%-ot esett tegnap óta. A BNB az elmúlt időszakban egyébként sem volt a legjobb passzban, a Binance kártyaprogram európai megszüntetése és a SEPA tranzakciók kivezetése miatt egyre kevesebb szükség van a kriptovalutára.

Bűnösnek vallotta magát a Binance vezérigazgatója
Bűnösnek vallotta magát a Binance vezérigazgatója, miután az Egyesült Államok átfogó nyomozása a Binance és bűnszervezetek kapcsolatát tárta fel.

A felhasználók által kivont 1 milliárd dollárba nem tartoznak bele a bitcoin tranzakciók, a valós összeg ennél jóval nagyobb lehet.

Ennek ellenére a Binance platform működésében egyelőre nem okozott zavart az incidens, a Binance több mint 65 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezik, és a CNBC által megszólított szakértők szerint a 4 milliárdos büntetés kifizetése sem kell, hogy gondot jelentsen a kriptó óriás számára.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még