Mától 50000 USD-t ér a digitális arany

Mától 50000 USD-t ér a digitális arany

Egy hét alatt 17 százalékot emelkedett a legismertebb kriptovaluta árfolyama. A bitcoin elérte és próbálja áttörni az 50 000 dolláros árfolyamot. Mikor lehet meg a mindenkori csúcs?

Cikkünk megjelenésekor a bitcoin közel 50 000 dolláros árfolyamon kereskedik, azaz 1 BTC-ért (a váltási, tranzakciós és egyéb költségeket leszámítva) 17 955 850 forintot kell adni.

Ahogy tegnap megírtuk, kulminációs ponthoz érkezett a bitcoin árfolyama. Ez ugyanis az utolsó ellenállás, amit át kell törnie a kriptovalutának, mielőtt elérhetjük az ATH (all-time high) körüli árazást.

Jön az igazi kitörés napja
Záros határidőn belül, akár holnap is eljöhet az igazi kitörés napja, aminek a véletlen időbeli egybeesés ellenére sincs semmi köze az aktuálpolitikai és történelmi témákhoz. Igen, a bitcoinról beszélek. Arról a bitcoinról, ami minden idők legjobban teljesítő pénzügyi eszközeként kész arra, hogy letörje utolsó ellenállási zónáját a mindenkori csúcs előtt.

Ahhoz, hogy a mai nap ekkorát mozduljon az árfolyam, több faktor is összedolgozott. A két legjelentősebb ilyen tényező az intézményi befektetők megemelkedő étvágya, mellyel az utolsó kereskedési napon, pénteken már több mint fél milliárd dollárnyi bitcoinba fektettek be.

A másik ilyen tényező a rendelkezésre álló bitcoin-kínálat csökkenése a kriptovaluta váltókon.

Szinte elfogyott a bitcoin a tőzsdékről
A teljes bitcoinkészlet közel 95 százaléka már nem elérhető a kriptótőzsdék kínálatában. Mit jelent ez a piacra nézve?

És még itt sincs a felezés!

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi