Jön az igazi kitörés napja

Jön az igazi kitörés napja

Záros határidőn belül, akár holnap is eljöhet az igazi kitörés napja, aminek a véletlen időbeli egybeesés ellenére sincs semmi köze az aktuálpolitikai és történelmi témákhoz.

Igen, a bitcoinról beszélek.

Arról a bitcoinról, ami minden idők legjobban teljesítő pénzügyi eszközeként kész arra, hogy letörje utolsó ellenállási zónáját a mindenkori csúcs előtt. Ha sikerül 50 ezer dollár felé kúszni, a 69 ezer már szinte készpénznek vehető.

A bitcoin árfolyama február 7-e óta több mint 13%-os emelkedéssel megérintette azt a lokális csúcsot, amit sokan elképzelhetetlennek tartottak a felezés előtti időszakban. Így állunk most:

A BTC egy pillanatra megtorpant a 48000-48500 árfolyamon és várja a kitörést (kép: coinmarketcap)

Miért ilyen fontos ez a zóna?

A 45000-50000 közötti zóna (az ábrán zölddel jelölve) kulcsfontosságú a bitcoin teljesítménye szempontjából. A támaszok és ellenállások konvergencia-pontoknál alakulnak ki, ahol az árfolyam "többet időzik" a szokásosnál. Ahogy a múltbéli adatok mutatják, 50 és 60 ezer dollár között gyakorlatilag nyílegyenes felfele -vagy lefele menet van, semmilyen hasonló konvergencia-pont nem alakult ki korábban. Ez arra enged következtetni, hogy amint áttörjük most veszélyesen megközelített 50 000 dolláros ellenállást, nagyobb valószínűsége van 60 ezerig, vagy egészen a mindenkori legmagasabb árfolyamig kitörni mint bármikor máskor.

Zöld: 45-50 ellenállási zóna, Piros: rideg űr 50-60 között
🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Meglehet-e a mindenkori bitcoin csúcs a felezés előtt?

A bitcoinosok hagyományosan ciklusokban gondolkozunk és a ciklikus árfolyamtrendeken lamentálnak. A múltbéli minták eddig működtek - viszont az igazsághoz hozzátartozik, alig néhány ciklus képezi az összes feltételezés alapját.

Eljöhet-e az a váratlan fordulat, hogy először a bitcoin történelmében a felezési idő előtt elérjük a legmagasabb árfolyamot?

Véleményem szerint bőven van rá esély. Ennek oka pedig a következő:

Szinte elfogyott a bitcoin a tőzsdékről
A teljes bitcoinkészlet közel 95 százaléka már nem elérhető a kriptótőzsdék kínálatában. Mit jelent ez a piacra nézve?

Először a bitcoin történelmében léteznek új spot bitcoin ETF alapok, amelyek ráadául pont a pénteki napon érték el a 10 milliárd dolláros piaci kapitalizációt (a Grayscale alapot nem számoltuk ide). Ezek az alapok kisgömböcként vásárolják fel az összes rendelkezésre álló bitcoint - OTC piacokon és kriptovaluta váltókon is.

Ilyen trend mellett elképzelhető az elképzelhetetlen, vagyis hogy konkrétan elfogy a rendelkezésre álló bitcoin a kriptótőzsdékről. Ami pedig egy nyílegyenes Hold-missziót indíthat felfelé.

Mégis ki akarná eladni a BTC-t felezés előtt?

Megint eltelt egy ciklus, megint kijelenthetjük: soha a bitcoin történelmében nem volt ilyen egyértelmű: a felezés piacra gyakorolt hatása megint óriási katalizátor volt. Ha nem hiszed, pillants felfelé a grafikonra és keresd meg 2020 tavaszát, az előző felezés időpontját! Ahogy egyre inkább körvonalazódik, minek kell történnie, van bárki is aki most eladná a satoshikat?

⚠️
Ez egy véleménycikk. A cikk nem minősül befektetési elemzésnek vagy befeketetési tanácsadásnak. Az itt leírtak kizárólag a szerző magánvéleményét tükrözik, mely nem feltétlenül egyezik a Webhárom szerkesztőségének álláspontjával.
🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még