Kitörés szélén a bitcoin?

Kitörés szélén a bitcoin?
Illusztráció: Forgács Viktor

Akár egy órán belül kitörhet a bitcoin árfolyama az 52 ezres ellenállási zónából. Persze mindez csak spekuláció. Megalapozott spekuláció? Ahogy a héten tapasztalhattuk, az amerikai tőzsdenyitás (magyar idő szerint 15:30-kor, azaz körülbelül 1 óra múlva) minden esetben nagy kereskedési volument hozott, ami a jelentősen kilendítette a bitcoin árfolyamát - eddig pozitív irányba.

Miben más a mai nap mint a többi? A kérdésre nagyon egyszerű válasszal tudunk szolgálni: péntek van. Vagyis az utolsó nap a héten, amikor a bitcoin ETF-ek kereskedhetők. A kérdés: szeretné-e bárki is kockáztatni hogy kimarad egy hétvégi bitcoin raliból?

Jelenleg a bitcoin 52 440 dolláros árfolyamon kereskedik. Kitörhet-e a BTC a mai tőzsdei nyitással? Vegyük sorra, mi történt a héten, hogy kicsit közelebbi képet kapjunk a bitcoin piac hangulatáról!

A Blackrock és a Fidelity bitcoin ETF-je csúnyán lenyomta a Microstrategy-t a trónról. Három hét alatt sikerült ugyanis elérniük a 10 milliárd dolláros piaci kapitalizációt, ami a Microstrategy MSTR részvényének több mint 4 év alatt sikerült.

A hét minden napján eddig többszáz millió dollárnyi új befektetés érkezett bitcoin ETF-ekbe. Ez a kisebb alapokra is igaz, már ha egyáltalán kicsinek lehet nevezni a Bitwise-t azok után ahogy tegnap 126 millió 500 ezer dollárnyi új befektetést szippantott be.

A tőkekivonás a Grayscale-féle alapból lecsendesedett, a hét elejére már elértük: kevesebb pénzt vonnak ki az egykor szebb napokat látott GBTC alapból, mint amennyi pénzt öntenek a többi új ETF-be.

Végezetül ne felejtsük: 2 hónap múlva felezés!

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új