Olcsóbb lett a BTC - Itt az idő bitcoin vásárlásra?

Olcsóbb lett a BTC - Itt az idő bitcoin vásárlásra?

A mai napon a bitcoin árfolyama 40 000 dollár alá is benézett, 4,6%-os értékvesztéssel, az Ether és a Solana ennél még erősebbet zakózott. Tényleg előbújt a medve, vagy csak egy újabb kiváló alkalom bitcoin vásárlásra?

A bitcoinról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy prímán teljesítene az ETF-ek elfogadása óta. A legnépszerűbb kriptovaluta árfolyama január 11 óta több mint 9000 dollárt csökkent.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy akármennyire is rosszul néznek ki ma a chartok, az, hogy a BTC egy napon belül 5-10% -ot mozogjon bármelyik irányba, egyáltalán nem példa nélküli. Az, hogy a bitcoin árfolyama egy nap legalább 5%-ot essen vagy növekedjen, átlagosan 11 naponta egyszer következik be. (Ez inkább csak érdekesség, mintsem bármi gyakorlatban használható adat). A rizikó különösen nagy egy hosszabb ideje tartó bull run után, például egy olyan bikapiacnál amit az ETF-ek körüli várakozás szült. Ne felejtsük, hogy a bitcoin tavaly ilyentájt még 17 000 dolláron kereskedett.

Ha kétséged van, zoomolj ki - tartja a mondás

És a mondás igaz. Az a helyzet, hogy a bitcoin a hagyományos pénzügyi eszközökkel szemben nehezen érzelmezhető és nehezen is értékelhető, így egy általános árfolyamkonszenzus helyett nagyobb ingadozásokat -volatilitást- tapasztalhatunk. Ezt segíti a pszeudonimitásból és a szabályozatlanságból származó piaci manipuláció is, rejtőzködő bálnák és OTC trédek, melyek hatása hosszabb időtávon manifesztálódik.

Forrás: @thescalpingpro, Twitter A grafikon az elmúlt bitcoin felezéseket mutatja. A felezés előtt 80 nappal a bitcoin árfolyama a mindenkori legmagasabb árfolyamhoz képest 62%-kal és 52%-kal volt alacsonyabb. Jelenleg 42%-kal kereskedünk ez alatt, így a gondolatmenet szerint még mindig van helye egy pici esésnek a felezés előtt.

Ha megijedtél, gondolj a felezésre! Annál jobb terápiás javaslatot nem adhatunk, mint visszanézni, mi történt a kriptovalutával négy évente. Ha ennek ellenére is megviselt a BTC mai esése, javasoljuk hogy kisebb arányban tartsd benne a megtakarításod (és természetesen ne kereskedj tőkeáttéttel).

Ha pedig hosszabb távon gondolkozol, egy idő után csak annyit veszel észre, hogy olcsóbb lett a bitcoin 😊

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még