Háromszor annyi helyen lehet bitcoinnal fizetni, mint egy éve

Háromszor annyi helyen lehet bitcoinnal fizetni, mint egy éve

Már közel háromszor annyi helyen lehet bitcoinnal fizetni, mint egy évvel ezelőtt. Az új adatok szerint 174%-kal nőtt a bitcoin-elfogadóhelyek száma a világon 2023-ban.

Közel háromszor annyi helyen lehet bitcoinnal fizetni, mint egy évvel ezelőtt - írja a Coinspeaker. A kriptovalutákkal foglalkozó portál a BTCMap adataira hivatkozva azt állítja, hogy 174 százalékkal több bitcoin elfogadóhely van a világon mint ugyanekkor, 2023 elején. A Bitcoin hálózat és a Bitcoin Lightning használata fele-fele arányban oszlik meg.

A helyzetet árnyalja, hogy a relatíve nagy növekedés ellenére még így is csak 10 ezer üzletben tudsz bitcoint használni mindennapi vásárlásra, valamint a növekedés nagyrésze El Salvador bitcoin legalizálásának köszönhető.

Bitcoin-elfogadóhelyek száma a világon - BTCMap
Bitcoin-elfogadóhelyek száma a világon - BTCMap

A BTCMap egy nyílt forráskódú közösségi projekt, melynek célja összegyűjteni és térképre helyezni a bitcoin-elfogadóhelyeket világszerte. A térkép adatai szerint Magyarország kifejezetten rosszul áll a BTC-elfogadással, ugyanis az elérhető adatok szerint ma kizárólag a Darabanth Aukciósházban, a Pura Yoga jógaklubban, a Bella Állatparkban, valamint a debreceni Copy Print üzletben fogadnak el helyben bitcoint fizetőeszközként.

Ez nagyságrendileg stimmelhet is, a magyar nyelvű interneten több kísérlet is volt ezen helyek összegyűjtésére, de mára már rendre bezárt kapukat és megszűnt cégeket találunk.

Noha a statisztikák hazánkra vonatkozóan lesújtóak, valójában sokan használnak kriptovalutát fiat pénzre váltó bankkártyát vásárlásra. Ezzel ugyan a pszeudonimitás és a blockchain-utópia bája megszűnik, az alacsony tranzakciós költségek és a vásárláskor történő azonnali bitcoinváltás jó felhasználói élményt nyújt a kriptó bankkártyák használóinak.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még