Hamarosan iPhone-on is digitalizálhatjuk a kriptó kártyáinkat

Hamarosan iPhone-on is digitalizálhatjuk a kriptó kártyáinkat
Fizetés digitalizált kártyával Apple Pay-en keresztül

Az Apple EU-s nyomásra hozzáférhetővé teszi az NFC chipjét más alkalmazásfejlesztők számára, így hamarosan lehetőség nyílik az Apple Pay-től eltérő fizetési szolgáltatások használatára.

Aki használt már Apple készüléket, bizonyára feltűnt számára az Apple Pay egyeduralma a kártyás fizetések terén. Ez nem véletlen, hiszen az Apple szándékosan tette kvázi lehetetlenné olyan alkalmazások fejlesztését, melyek az iPhone-ok beépített NFC chipjét kívánják használni - állítja legalábbis az Európai Unió. Az EU digitális piacokra vonatkozó törvénye ("Digital Markets Act") szerint jelentős trösztellenes változtatásokat kell eszközölni, hogy más szereplők is megjelenhessenek a piacon.

És úgy látszik, ez nagyon rövid időn belül, egészen pontosan az új, 17.4-es iOS verzió bevezetésével meg is fog történni. Az Apple ugyanis megnyitja az NFC-hozzáférést külső fejlesztők számára, így több mint valószínű, hogy hamarosan más pénzügyi szolgáltatók és alkalmazások is megjelennek majd az App Store-ban - talán a Google Wallet is.

Örömhír a kriptó bankkártyák használóinak

Aki iPhone-os és bármelyik kriptós bankkártyát használja, jelenleg nem digitalizálhatja a kártyáját az Apple komplex követelményrendszere szerint. Ez alól a legnagyobb cégek sem kivételek, sem a Binance kártya, sem a Bybit kártya nem használható jelenleg iPhone-on, de a régi Curve-ös kiskaput is befoltozták.

Az új 17.4-es iOS frissítés után viszont ez drasztikusan megváltozik, ténylegesen lehetőség nyílik majd arra, hogy a zsebben hordott kriptovaluta bankkártyáinkat otthonhagyjuk.

🎁
És neked van már kriptó bankkártyád? Most ingyen megkaphatod! Regisztrálj a Bybit kriptótőzsdén és csapj le a Webhárom exkluzív bónuszaira: Ingyenes bankkártya igénylés

Amellett hogy az Apple megnyitja az NFC chipjeit, egyes korlátozásokat továbbra is fenntartanak, például az NFC-t használó appokat kiadó fejlesztőcég le kell hogy szerződjön egy minősített pénzügyi szolgáltatóval, mielőtt az alkalmazása bekerülhetne az App Store kínálatába.

Az iOS 17.4-es verziójának béta tesztelése jelenleg is folyik, a végleges verzió várhatóan körülbelül 2 hét múlva lesz elérhető.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi