Gary Gensler üzent a bitcoin ETF-ek elfogadása előtt

Gary Gensler üzent a bitcoin ETF-ek elfogadása előtt
Gary Gensler az egyik MIT-s előadásán

Az elmúlt percekben szokatlan figyelmeztetések záporoznak az SEC-elnök Gary Gensler oldalára, melyek a kriptovaluta befektetések veszélyeire hívják fel a figyelmet. A kommunikáció előszele lehet a spot bitcoin ETF-ek elfogadásának.

Szokatlan üzenetek lepték el Gary Gensler Twitter oldalát. Az első üzenet szó szerint lefordítva így hangzik:

A kriptoeszköz befektetéseket/szolgáltatásokat kínáló személyek nem feltétlenül felelnek meg a vonatkozó jogszabályoknak, beleértve a szövetségi értékpapír-törvényeket is. A kriptó-értékpapírokba befektetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a befektetésükkel kapcsolatban kulcsfontosságú információktól és más fontos védelemtől foszthatják meg őket.

Milyen kriptó értékpapírok? És miért most kerül ki ez az üzenet?

Azt hiszem a kérdést már meg sem kell válaszolni, az elmúlt hónapokban számtalan alkalommal beszámoltunk a spot bitcoin ETF-ekért folytatott versenyről, annak lehetséges, piacra gyakorolt hatásáról és az amerikai szabályozó szervek közötti harcokról. Gensler szájából viszont teljesen más hallani, hiszen soha eddig nem tett ilyen nyílt utalást a bitcoin ETF-ek elfogadására.

A kriptoeszközökbe történő befektetések is rendkívül kockázatosak lehetnek és gyakran volatilisek. Számos jelentős platform és kriptó eszköz fizetésképtelenné vált és/vagy elvesztette értékét. A kriptó eszközökbe történő befektetések továbbra is jelentős kockázatnak vannak kitéve.

Majd így folytatja:

A csalók továbbra is kihasználják a kriptoeszközök növekvő népszerűségét, hogy becserkésszék a lakossági befektetőket. Ezek a befektetések továbbra is tele vannak csalással - hamis érmefelajánlásokkal, Ponzi- és piramisjátékokkal, valamint nyílt lopással, amikor a projekt támogatója eltűnik a befektetők pénzével.

Egy pillanatra hunyjunk szemet afelett, hogy Gensler számos alkalommal találkozott azzal a Sam Bankman Frieddel, akinek a cége az orra előtt dollármilliárdokat hazárdírozott el az ügyfelei pénzéből - az amerikai történelem egyik legnagyobb pénzügyi csalásaként.

Visszatérve arra, hogy miért most kerülnek ki a szokatlan kriptó figyelmeztetések: az SEC elnökének a mai napot is beleértve összesen 3 napja maradt, amennyiben együttesen el szeretné fogadni valamennyi ETF-beadványt. Ma, holnap, vagy holnapután elkezdődhet a BTC történelmének legnagyobb tőkeinjekciója.

Eközben a hangulat forró, számos fogadási portálon versenyeztetik a bitcoin ETF-ek elfogadásának kérdését, ahol a fogadók már jóval 90% feletti esélyt adnak a kriptóipar számára kedvező döntésnek.

A CNBC két belső forrására hivatkozva azt állítja: a tényleges ETF-elfogadás az Ark Invest ETF végső határideje, vagyis január 10. lehet. A Fox News információi szerint a Blackrock befektetőcég a napokban 2 milliárd dollárt különített el bitcoin vásárlásra, melyet az ETF fedezetére terveznek felhasználni. Mindezeket a meg nem nevezett forrásokat persze érdemes fenntartásokkal kezelni, de minden jel arra mutat, hogy gyönyörű éve lehet a BTC-nek.

A teljes thread itt olvasható:

Gary Gensler Twitteren figyelmezteti a kriptó-értékpapír befektetőket.

Gary, nyomd meg a gombot!

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi