Bűnösnek találták SBF-et, akár 110 év börtönt is kaphat

Bűnösnek találták SBF-et, akár 110 év börtönt is kaphat

Friss: Az esküdtszék bűnösnek találta Sam Bankman Friedet dollártízmilliárdos nagyságrendű hétrendbeli pénzügyi csalás és összeesküvés vádjával. A tárgyalás magyar idő szerint tegnap éjjel zárult.

Bankman Friedet "utolérték a bűnei" - összegezte a tegnap szembesítésben eljáró Danielle Sassoon a bírónak, miután ügyfelei pénzét "személyes malacperselyként használta", kiemelve hogy 14 milliárd dollár is eltűnhetett.

Sam Bankman Fried a novemberben becsődölt FTX kriptótőzsde alapító vezérigazgatója volt, ahol a befizetett ügyfélvagyont elcsalva az Alameda Research társvállalkozással együtt dollármilliárdokat hazárdíroztak és költöttek el.

Ahogy korábban írtuk, az ügy másik fontos szereplője, Sam korábbi barátnője, Caroline Ellison, az Alameda Research oldaláról koronatanúként van jelen.

Damian Williams ügyvéd a tárgyalás végeztével az újságíróknak azt nyilatkozta:

SBF az amerikai történelem egyik legnagyobb pénzügyi csalását hajtotta végre, egy többmilliárd dolláros csalást, ami arra volt felépítve hogy a kriptó királyává tegye. A kriptóipar lehet hogy új, a Samhez hasonló játékosok lehet hogy újak, de ez a típusú pénzügyi csalás ősidők óta velünk van, és nem toleráljuk.

A bíróság az ítélethirdetést március 28-ra tűzte ki.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még