Akadálytalan lehet az első spot Ethereum ETF elfogadása

Akadálytalan lehet az első spot Ethereum ETF elfogadása

Akadálytalan lehet az első spot Ethereum ETF elfogadása. Eric Balchunas és James Seyffart, a Bloomberg ETF elemzői tegnap 25%-ról 75%-ra emelték az első spot ETH ETF elfogadásának esélyét - osztotta meg Balchunas Twitter csatornáján.

Balchunas szerint az SEC álláspontja 180 fokos fordulatot vehet, ugyanis belső SEC-s beszélgetések szerint már nehezen tudnak ellenállni az egyre nagyobb politikai nyomásnak.

Az SEC továbbá órákkal ezelőtt arra kérte az ETF-eket regisztráló valamennyi szereplőt, hogy azok véglegesítsék az ETH ETF beadványukat a 19-b4 űrlap kitöltésével. Ez arra enged következtetni, hogy a tőzsdefelügyelet nem tervezi vállból lesöpörni a beadványokat.

Az hír hatására a teljes kriptópiac gyors fellendülést mutatott, a BTC dollárban mért árfolyama 66-ról 71 ezer dollárig emelkedett, míg a szabályozásban érintett Ether már közel 20% pluszban van.

Az ETH ETF-ről szóló végső döntés legvalószínűbb dátuma május 23.

Balchunas eredeti bejegyzése itt olvasható:

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még