A web megreformálására készül az új Microstrategy Orange

A web megreformálására készül az új Microstrategy Orange
Cezary Raczko bemutatja a Microstrategy Orange verifikációt a Microstrategy World konferencián. Fotó: Bitcoin Magazine (bitcoinmagazine.com)

A Microstrategy Orange egy új decentralizált identitás-szolgáltató a bitcoin láncon, mely a Bitcoin lánc Ordinals protokollján keresztül platformfüggetlen identitás-ellenőrizést biztosít.

Az Orange termékcsoport egy Enterprise identitáskezelőből, egy fejlesztői SDK-ból, és a friss did:btc szabványt használó alkalmazásokból áll, melyek közül az első élőben bemutatásra került a Microstrategy World konferencián.

A korunk egyik legnagyobb problémája

Michael Saylor előadásában hangsúlyozta, a jelen internet egyik legnagyobb problémája, hogy ahány platform, annyi verifikációs módszer létezik. A Facebook kék pecsétje, a Twitter arany pipája, vagy más platformok hasonló ellenőrzési módszerei mind-mind hibásak, hiszen amellett hogy drága pénzbe kerülnek, nem védnek meg a szolgáltató oldalán keletkező biztonsági problémáktól.

Saylor kitért a hamis Youtube videók jelenségére is, ahogy többszázezer felhasználóval rendelkező "ellenőrzött" státuszú YouTube fiókok csalnak ki kriptovalutát Saylor vagy a Microstrategy nevében.

Így működnek a legdurvább YouTube kriptó csalások
Szinte észrevehetetlen, a nézők közel 100%-a áldozatul esik, és nincs épkézláb mód eltávolítani a videót. A legdurvább kriptovaluta csalások a YouTube-on…

A Microstrategy új megoldása

A Microstrategy Orange néven egy új, "narancssárga pipát" vezet be, aminek fő tulajdonságai a következők:

  • a felhasználó teljes kontrollt gyakorolhat az identitása felett
  • az indentitás "inscription" formájában a bitcoin láncon van tárolva
  • az Orange ellenőrzés integrálható valamennyi alkalmazásba, ahol a fejlesztők nyitottak rá
  • valamint az Orange platformfüggetlen, azaz optimális esetben globális verifikációs szabvánnyá válhat.

Biztonságos levelezés

Illusztrációként a Microstrategy lefejlesztett és bemutatott egy új, az Orange verifikációra épülő Outlook plugint, aminek ígérete, hogy a gyakorlatban könnyen használhatóvá teszi a levelek digitális aláírását.

A fejlesztést vezető Cezary Raczko elmondta, a digitális aláírások közel 3 évtizede léteznek, de nem tudtak széleskörűen elterjedni a PKI rendszer körülményes és drága tanúsítványkiadása miatt.

Az Orange alkalmazásával mind vállalatoknak, mind magánszemélyeknek egyszerűvé, költséghatékonnyá, és biztonságossá válhat a levelek integritásának ellenőrzése, beleértve a futótűzként terjedő phishing támadások kivédését is.

Ajánljuk még