Bybit vélemények 2024 - Megéri váltani?

Bybit vélemények 2024 - Megéri váltani?

Alább a Bybit kriptovaluta váltó részletes bemutatását olvashatod. Összeszedtük a kriptótőzsde valamennyi elérhető funkcióját, a kereskedés díjait, valamint megosztjuk a Webhárom véleményét más elérhető kriptovaluta váltókkal összehasonlítva.

Rövid ismertető a Bybitről

A Bybit egy 2018 óta működő kriptovaluta váltó (más néven kriptótőzsde), ami a kereskedhető pénzügyi termékek széles skáláját biztosítja. A hagyományos spot kereskedés mellett elérhetőek derivatívák, perpetual kereskedés, kriptovaluta konverzió, onchain és offchain beutalás és kiutalás, támogatva van a SEPA fizetés, és lehetőség van ingyenes bankkártyát igényelni, mellyel a Bybit egyenlegen szereplő kriptovaluta a való világban is egyszerűen elkölthető.

Mivel a Bybit számtalan szolgáltatást nyújt, emeljük ki ezek közül a leggyakrabb olyan funkciókat, melyet mi is használunk:

 • Befizethetünk fiat pénzt, ebből vásárolhatunk bitcoint (vagy más kriptovalutát), majd a kriptovaluta tárcánkba kiutalhatjuk
 • Kereskedhetünk tőkeáttétes kriptó derivatívákkal, vagyis befektetési hitelből spekulálhatunk egyes coinok árfolyamára
 • Valós életbeli fizetés bankkártyával, kriptó egyenlegünk fedezetére
🎁
A Webhárom a ByBit partnereként $10-$5000 értékű bónuszt nyújt új regisztrálóknak. Promóciós link: https://partner.bybit.com/b/webharom

Pro és kontra vélemények

A Bybit előnyei más kriptótőzsdékkel szemben:

 • Magas szintű biztonsági előírások a tőzsde vagyonának tárolására
 • Elérhető bónuszok és jutalékprogram
 • Alacsony kereskedési díjak
 • Derivatív termékek
 • Megbízható ajánlati könyv, gyors ajánlatpárosító rendszer

A gyakran emlegetett hátrányok:

 • A Bybit kifejezetten a perpetual kereskedésben teljesít jól, a spot kereskedési volumen jelentősen alulmarad a nála nagyobb kriptótőzsdékkel szemben
 • Nehezen kezelhető felület egy kezdő számára. Aki eddig például a Revoluton vásárolt kriptót, annak szembesülnie kell majd, hogy itt nem egy gombnyomás a dolog - cserében viszont olcsóbb és profibb a szolgáltatás - viszont ehhez el kell telnie egy kis időnek, amíg egy új felhasználó belakja a platformot

A Bybit használatának feltételei

Előszöris szükség van magyar állampolgárságra, vagy állampolgárságra egy olyan orszából, ahol a Bybit jogszerűen működik. Külhoni magyarként az Egyesült Államokon kívül szinte biztos, hogy fogod tudni használni a rendszert, hiszen 180 országban elérhető - egzotikusabb országoknál azért érdemes külön utánajárni.

Szükség van továbbá valamilyen szintű angol nyelvtudásra, hiszen a Bybit felülete magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

A kriptótőzsde teljeskörű használatához elengedhetetlen az ügyfélazonosítási folyamat, vagyis a KYC kitöltése, személyi azonosító okmányok feltöltésével.

A Bybit bankkártya igényléséhez pedig szükség van továbbá büntetlen előéletre és jövedelmet igazoló dokumentumokra.

A regisztráció és ügyfélazonosítás folyamatát részletesen megtalálod az alábbi cikkünkben:

ByBit regisztráció tutorial
A ByBit egy kriptótőzsde, ahol bitcoin és más kriptovaluták vásárlására, eladására, kriptó derivatívák kereskedésére van lehetőséged.

A kereskedési díjakról röviden

A spot párok esetében 0,1% maker és taker díj van. Maker díjnak nevezzük azt, amikor valaki az ajánlati könyvbe új ajánlatot visz fel, taker pedig amikor valaki egy másik kereskedő meglévő ajánlatát teljesíti az ajánlati könyvből.

Perpetual kereskedés esetén a maker díj 0,02%, a taker pedig 0,055%.

Opciós kereskedésnél 0,03% maker / 0,03% taker.

👉
A kereskedési díjak jelentősen csökkenthetők bónuszokkal, VIP programmal, és ajánlatokkal.

A Webhárom a Bybit partnereként akár $5000 dollár értékű bónuszt nyújt új regisztrálóknak. A bónusz igényléséhez használd az alábbi linket:

https://partner.bybit.com/b/webharom

Befizetés a lehető legolcsóbban

Ha szeretnéd használni a Bybit platformot, minden bizonnyal szükség lesz valamilyen összeg befizetésére. Erre Magyarországról a legegyszerűbb két opció a kártyás befizetés és a SEPA átutalás. A SEPA átutalás az euróövezeten belül elérhető, euróban jegyzett, azonnali vagy gyors elszámolású fizetési mód. Az előnye, hogy a bankkártyás fizetéssel ellentétben minimális a díja, így amennyiben bármelyik váltó felkínálja ezt az opciót, éljünk vele!

A SEPA utalás a Bybitnél úgy működik, hogy egy francia banki partnerüknél létrehoznak, egy a saját nevedre szóló francia számlát, amire a befizetendő összeget SEPA-n keresztül átutalhatod. Az utalás jóváírása általában pár órába telik, és összesen 1 euró díja van.

Mivel a SEPA rendszeren keresztül euróban utalunk, érdemes először olcsón eurót szereznünk. Ha a hagyományos bankunknál nincs devizaszámlánk, jó megoldás lehet a Revolut vagy a Wise rendszere a forint-euró váltásra. Ennek megközelítőleg 0,3% díja van mindkét platformon, viszont érdemes a műveletet hétköznapra időzíteni, hiszen hétvégén és bankszünnapokon a váltás ennél drágább lehet.

Összességében 0,3% (Revolut) + 1 EUR (SEPA) díjból megúszható a Bybit befizetés, aminél eddig nem találtunk jobbat a piacon.

Biztonságos-e a Bybit?

A Bybit hidegtárcás (avagy cold storage) tárolást alkalmaz, azaz a kriptótőzsdén tárolt vagyon nagy részét, de nem a teljes összeget, egy offline tárcában tárolják. Annak, hogy nem a teljes összeget, technikai oka van, hiszen a kereskedés és a befizetés/kifizetés elérhetővé tételéhez szükség van valamennyi állandó fedezetre.

A Bybit hidegtárcája egy multisig tárca, azaz több megbízható személy egyszeri jóváhagyása kell a hidegtárcában lévő kriptovaluta vagyon mozgatására. Ez megelőzi, hogy egy rosszindulatú belső alkalmazott lelépjen a pénzzel.

A weboldal SSL/TLS titkosítást használ, azaz az adatforgalom titkosítva van nyílt hálózatokon is. (Itt azért kiemelnénk, hogy vannak más támadási módszerek mint a titkosítatlan adatforgalom lehallgatása, ilyen például a man-in-the-middle vagy az SSL spoofing. Így amellett hogy igen, a Bybit technológiailag biztonságos, a személyes felhasználói szokásainkra is illik odafigyelni, különösen elkerülni a nyílt hálózatokról vagy nem megbízható eszközökről való csatlakozást)

A Bybit további biztonsági elemei:

 • A pénzkivéthez megadható extra jelszó
 • Anti-phishing kód, amivel az email üzenetek hitelessége ellenőrizhető
 • Kriptovaluta kivét ideiglenes tiltása nem megbízható tárcacímekre

Emelett a Bybit esetleges rosszindulatú támadások esetére egy kárpótlási alapot is fenntart, melynek összege meghaladja a 2000 BTC-t.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még