Több mint ezer bitcoin bányagépet foglaltak le az indonéz hatóságok

Több mint ezer bitcoin bányagépet foglaltak le az indonéz hatóságok
Kép: Kompas TV

Az indonéz hatóságok 1314 bitcoin bányagépet foglaltak le az ünnepek alatt, tette közzé a Detik indonéz portál és a Kompas TV.

A bányászok összesen tíz helyszínen működtettek nagy teljesítményű bitcoin bányákat, karácsonykor a gépek elkobzása mellett 26-ukat le is tartóztatták.

Indonéziában nem számít bűncselekménynek a privát bitcoin bányászás, a mostani akció kimondottan az ellen a bányászok ellen folyt, akik nagy volumenű áramlopással károsították meg az államot. A gyanúsítottak a köztéri villanypóznákra csatlakoztak, és hat hónapon keresztül kábelezték be az ingyenes áramot az operációjukhoz.

A razzia során a rendőrség 1314 bitcoin bányászására alkalmas ASIC bányagépet, 440 méternyi áramkábelt, 11 CPU-t, és több laptopot is lefoglalt.

A bitcoin bányászása a növekvő tranzakciós díjak miatt egyre kedvezőbb, a Bitcoin Ordinals népszerűségével nemrég a valaha mért legmagasabb költséget is meghaladta. Ezzel párhuzamosan egyre nehezebb jó hashratetel rendelkező ASIC gépekhez jutni.

A bányák működtetéséhez előzetes becslések szerint közel 350 millió forintnak megfelelő energiát tulajdonítottak el az indonézek és valószínűleg börtönbüntetés vár rájuk.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még