Két titokzatos szereplő is falja a Solana mémcoinokat

Két titokzatos szereplő is falja a Solana mémcoinokat

A Lookonchain on-chain elemzése két gigantikus Solana bálnát talált, akik a Solana és a kriptópiac esése ellenére (vagy pont annak hatására?) nem győzik abbahagyni a memecoin vásárlást.

A bálnák több népszerű Solana memecoinból is vásároltak a napokban, legnagyobb arányban a Jeo Boden (BODEN), a SLERF, vagy a Book of Meme tokenekből zsákoltak be.

Az első tárcacím közel öt millió dollárnyi SOL coint vett ki Kucoinról a blokkánc nyilvános adatai szerint, hogy azokat félmillió BODEN megvásárlására költse, 59 centes átlagáron.

A másik, feltételezhetően nem ugyanahhoz a tulajdonoshoz köthető tárca a Binance-ről küldött ki magának több mint 2 millió dollár értékű SOL-t, melynek 80%-át SLERF és BOME tokenek vásárlására fordította.

Az izrael-iráni konfliktus hatására, az iráni drón-és rakétatámadás megindításának napján a legkockázatosabbnak vélt befektetések zakóztak a legnagyobbat, ahogy korábban írtuk, egyes memecoinok akár értékük felét is elvesztették - a Solana legnagyobb vesztese a dogwifhat lett, ahonnan dollártízmilliárdokat vontak ki ismeretlen kriptópiaci szereplők.

Ami említésre méltó, hogy a WIF 33%-os esése jórészt négy tárcacímről érkező masszív eladásoknak köszönhető, akik összesen több mint 12 millió dollárnyi WIF eladásával döntötték be az árfolyamot.

Ha egyetlen tanulságot biztosan levonhatunk, akkor az az, hogy memecoinokkal, (és főleg alacsony likviditású memecoinokkal) kereskedni, neadjisten tőkeáttétesen kereskedni az egyik legkockázatosabb hazárd játék.

Kép: cryptonerd75, Twitter

A fenti kép nem phoshotop illusztráció, hanem az említett memecoin crash idején készült. Egy közösségi médiában aktív trader csupán 3X-os tőkeáttéttel maradt benn egy olyan PEPE pozícióban, amivel végül a teljes, 1 millió dolláros egyenlegét sikerült lenulláznia.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

És amint látható, ez nem pusztán néhány drónnak meg ballisztikus rakétának köszönhető. A háttérben mindig ott lesznek a bálnák, akik egyik pillanatról a másikra nagy mennyiségű kriptovalutát adhatnak vagy vásárolhatnak. A tulajdonjogi egyenlőtlenségek kiemelkedőek a memecoinoknál. A legtöbb dogwifhat tokennel rendelkező 5 tulajdonos a WIF piaci kapitalizációjának negyedét birtokolja. A PEPE esetében még rosszabb a helyzet, közel 35%-os túlsúlyt képez a leggazdagabb 5 tárcacím.

További Solana hírek

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még