Nincs megállás - 55 ezren a bitcoin

Nincs megállás - 55 ezren a bitcoin

Sikerült kitörnie a bitcoinnak az egy hete tartó eseménytelenségből. A legismertebb kriptovalutát már 55 000 dollár közelében kereskedik.

Mi okozta a hirtelen emelkedést?

Ha el akarnám bagatellizálni a kérdést, azt válaszolnám, hogy természetesen a kereslet és a kínálat viszonya, mint mindig. De azért csak nézzük meg, mik történtek a közelmúltban!

Megjelent Mr. 100, a bálna

A Hodl15Capital szúrta ki elsőnek azt az új bálnát, aki az elmúlt napokban folyamatosan bitcoint vásárol, ráaádul elképszető mennyiségben. A befektető pár óránként 5,4 millió dollárnak megfelelő 100 BTC-s tranzakciókban vásárolt mára már többezer bitcoint.

Kép: Hodl15Capital, Twitter

Dollármilliárdos Blackrock volumen

A Watcher Guru információi szerint a Blackrock spot bitcoin ETF-jének kereskedési volumene rekordot döntött, a mai napon 1,3 milliárd dollár értékben adták és vették a Blackrock IBIT papírjait.

A többi bitcoin alap forgalma így alakult:

• BlackRock: $1,318,226,580
• Grayscale: $843,654,199
• Fidelity: $587,327,032
• Ark Invest: $265,647,305
• Bitwise: $83,248,930
• Invesco: $60,072,480
• WisdomTree: $37,426,253
• VanEck: $23,984,634
• Franklin: $21,911,626
• Valkyrie: $6,938,398
• Hashdex: $217,096

Donald Trump szerepe

A hétvégén nyilvánosság előtt is megszólalt Donald Trump, republikánus elnökjelölt és az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke. A megszólalásában kitért a kriptovalutákra is, úgy fogalmazott: "Együtt tudnék élni a bitcoinnal".

A bitcoin jelentős szerepet kap az amerikai elnökválasztási kampányban is, az USA-ban kifejezetten nagy támogatottsága van a kriptovalutáknak, így sokan pro-kriptó szabályozást várnak a leendő elnöktől.

Microstrategy

Végül a Michael Saylor vezette Microstrategy-ről is érdemes itthagyni egy mondatot, hiszen az elmúlt héten több mint 17 millió dollárt fektettek bitcoin vásárlásába.

A nehezén túl vagyunk

A bitcoin felezés előtti bikapiacán a legnehezebb ellenállási szintek már letörtek. Innen szinte borítékolható a mindenkori legmagasabb, 69 ezres árfolyam is. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy egy nagyobb korrekció (visszatesztelés) bármikor megtörténhet, sőt, erre a sok hónapos folyamatos emelkedés után reális esély is van.

Arról, hogy mi alapján árazzák a bitcoint a felezés környékén, itt olvashatsz:

A bitcoin felezés
Mi az a felezés? Mennyi lesz a BTC ára? Hogyan készüljünk az áprilisi eseményre?

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi