Megtört a jég: a BTC már nem követi az amerikai részvénypiacot

Sok éven keresztül jelentős korrelációt mutatott a Bitcoin árfolyama az S&P500 és a NASDAQ indexekkel, úgy néz ki október második felében már megfordult a trend. Míg sorra záporoznak a negyedéves vállalati jelentések, a BTCUSD árfolyam menetel felfelé. Nem csoda, hiszen mindkét végről a Bitcoinnak kedveznek a csillagok.

A Bitcoin árát jelenleg leginkább befolyásoló tényezők a BlackRock-féle nagy ETF tőkeinjekcióra várás, a hagyományos ciklikusság (ezen belül is az Uptober / Moonvember -jelenség), az SEC visszalépése több eljárástól és a Ripple bírósági győzelme bizakodásra adott okot októberben.

Ezzel szemben a giga tech vállalatok a Microsoft kivételével nem igazán muzsikáltak jól számokban mérve. A Meta, Apple, Tesla várakozáson alul teljesített, de a legnagyobb meglepetést az Alphabet (Google) tegnapi jelentése hozta, melynek hatására a részvénypiacon extrém ritka 10%-ot esett a részvényár. A Microsoft az OpenAI-nak köszönhetően tudta tartani a várakozásokat, ám önmagában a big tech most jelentősen lehúzta mindkét részvénycsomagot.

Forrás: Will Clemente (@WClementeIII), X

Az ábrán jelenleg a Bitcoin árfolyam egyértelmű elszakadását figyelhetjük meg a neves, 500 legjelentősebb amerikai vállalatot tömörítő S&P500 részvényindextől. A grafikon alapján kijelenthető, hogy az amerikai makrogazdasági tényezők egyre kevésbé játszanak szerepet a legnépszerűbb kriptovaluta értékelésében.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még