Már lakást is bérelhetsz bitcoinért Argentínában

Már lakást is bérelhetsz bitcoinért Argentínában
Történelmi belváros - Cordóba, Argentína

Megköttetett a Argentína első lakásbérleti szerződése, melyben a felek a bérleti díj bitcoinnal történő kiegyenlítésében állapodtak meg. Az új jogi környezetet a frissen beiktatott Javier Milei teremtette meg.

Aki szeretne, már bitcoinnal is fizethet a lakhatásért a dél-amerikai országban. A Milei hatására létrejövő új szabályozási környezet engedékeny a kriptovaluták hétköznapi használatával. Így születhetett meg az a friss szerződés is, melyben a felek 100 USDT értékű bitcoin átutalásában állapodnak meg egy Buenos Aires melletti településen, miután Diana Mondino kancellár a napokban hivatalosan is megerősítette: legális bitcoinban fizetni az országban.

"Most már nem csak hétköznapi bevásárlásra használhatod a fizetőeszközt, de engedélyezett az adófizetés és a közművek - elektromos áram, internet, stb - kiegyenlítése is" - írja a La Capital argentin lap.

A tranzakció előszele egy sokkal szélesebb körű bitcoin-elfogadottságnak. A bérleti díj kiegyenlítése a lap szerint a Fiwind pénzügyi szolgáltatón keresztül történik, így a bérlő megússza a jelenleg kirívóan magas tranzakciós költségeket.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még