Már holnap dönthetnek ez első amerikai Bitcoin Spot ETF-ről?

Az SEC zártajtós ülést hirdetett november másodikára.

Már holnap dönthetnek ez első amerikai Bitcoin Spot ETF-ről?
Illusztráció: webharom.hu

Már holnap dönthetnek ez első amerikai Bitcoin Spot ETF-ről, terjed futótűzként az amerikai sajtóban, miután az SEC zártajtós ülést hirdetett november másodikára.

Scott Johnsson ügyvéd Twitter bejegyzésében kiemeli, hogy ez lesz az SEC döntéshozóinak első ülése azóta, hogy lejárt a fellebbezési határidő Grayscale-ügyben.

A Grayscale egyike a nagy befektetőcégeknek, aki indul a spot Bitcoin ETF versenyben, ők a már meglévő, saját GBTC alapjukat szeretnék átalakítani. A Grayscale nemrég pert nyert az SEC ellen, ami kimondta, hogy a Tőzsdefelügyelet nem adott megfelelő magyarázatot a beadvány elutasítására.

Johnsson két napirendi pontra hívja fel a figyelmet:

  • Közigazgatási eljárások indítása és rendezése
  • Peres igények lezárása

Így jó eséllyel az ETF szabályozást és a Grayscale Bitcoin Trust kérdését is érinthetik majd.

Részlet a zártajtós ülést meghirdető közleményből

Ha a döntés meg is születik, ez természetesen nem jelenti annak azonnali kihirdetését, ugyanakkor sokak szerint ténylegesen napok választhatnak el az első amerikai spot Bitcoin ETF engedélyezésétől. A határidők közelsége egyértelmű, legkésőbb november 11-éig például választ kell adni az ARK Invest engedélykérelmére, az SEC-nek pedig egyre kevesebb lehetősége van nem elfogadni az ETF applikációkat, miután több ítélet is született arról, hogy nem szabadott volna mondvacsinált okokra hivatkozva lesöpörni az eddigi beadványokat.

Arról, hogy miért fontos téma egy bitcoin spot ETF elfogadása, és hová repítheti a BTC árát, itt írtunk részletesen:

BlackRock és Bitcoin - Milyen magasan van a hold?
Ha megkérnénk egy generatív AI-t, hogy ábrázolja a kriptó világot egy impresszionista festményen, valószínűleg egy apró szigetet festene le. Egy irtózatosan menő helyet, ahol húszéves milliárdosok koktéloznak a beach-en, elszigetelve mindentől. Ez az izoláció azonban nem a bálnák saját akarata. Éve…
🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még