Kelexo (KLXO) ICO - csalás vagy sem?

Kelexo (KLXO) ICO - csalás vagy sem?

A Kelexo egy új kriptóprojekt, mely most gyűjt befektetői forrásokat ICO keretében. Mivel a magyar médiában több helyen megjelent a Kelexo projekt és a KLXO token, mi is foglalkozunk vele, és helyretesszük a dolgokat.

ICO befektetés lévén elsősorban az alábbi tényezőket kell vizsgálnunk:

Van-e fantázia az alap pitchben?

A Kelexo P2P platform zökkenőmentesen integrálja a mesterséges intelligencia által vezérelt kockázatértékeléseket, a robusztus blokklánc technológiát és a meglévő fizetési infrastruktúrát, hogy biztonságos és hatékony hitelfelvételi folyamatot biztosítson.
Platformunk lehetővé teszi, hogy Ön magabiztosan fektesse be pénzeszközeit, tudva, hogy fejlett biztonsági intézkedéseink megvédik befektetését, miközben fix passzív jövedelmet generál.

Ennyit tudunk a projektről. Egy újabb decentralizált hitelplatform, ami valamilyen ködös módon AI-t használ hogy hatékonyabb legyen és passzív jövedelmet biztosítson.

Álljunk meg itt egy pillanatra!

Egy blokkláncon futó okosszerződésbe AI-t integrálni olyan ígéret, mint űrhajót lőni a holdra. No nem a megtérülésről beszélek, hanem a technológiai nehézségekről. Hol van tárolva a modell? Hogyan frissül a modell? Mennyibe kerül ez a platformnak? De mielőtt túlságosan elragadtatnám magam, hogy kitaláljam helyettük hogyan kellene megoldani egy ilyen problémát, maradjunk annyiban, hogy 0 részletet ismerünk, feltételezhetően azért mert nincsenek is részletek, és az egész kamu.

🎁
Van már bankkártyád a Binance kártya helyett? Most ingyen megkaphatod! Regisztrálj a Bybit kriptótőzsdén és csapj le a Webhárom exkluzív bónuszaira: Ingyenes bankkártya igénylés

Miért lehet csalás a Kelexa (KLXO)?

Ugyan kapott egy auditot, ami nem tárt fel kritikus sérülékenységeket, csupán a KLXO kriptovalutát auditálták, amiből az derült ki, a smart contract készítője nem nyomtathat kénye-kedve szerint tokeneket - semmi több.

Magát a projektet soha senki nem auditálta, sőt továbbmegyek: a projekt nem is létezik. Sehol semmilyen programkód nem található, ami összefüggésben lenne az ígért kölcsönplatformmal.

Persze mondhatjuk, hogy most arra gyűjtenek pénzt, hogy ezt később lefejlesszék, de akkor én meg arra gyűjtök pénzt hogy űrhajót küldjek a Holdra és nemesfémeket bányásszak. Jó ötlet, ugye?

A következő red flag: a projekt alkotói anonimak maradtak, ismeretlenek. Ez önmagában nem lenne még gond, azonban hiányzik bármilyenféle autoritás.

A Whitepaper: A Kelexo passzív jövedelmet ígér, de a whitepaper-ben sehol nem tér ki semmilyen részletre, hogy ez mégis hogyan fog összejönni. A whitepaper technikai megvalósítás bármilyen apró nyomától mentes.

Egy Reddit felhasználó rájött, hogy egy korábbi csaló projekt weboldalát létrehozva jött létre a Kelexo.

A legnagyobb red flag: valós teljesítmény helyett fizetett PR cikk megjelenésekkel promotálja magát a Kelexo projekt. (Forráskód hol van?)

A PR cikk megjelenésekben ráadásul extrém profitot ígérnek, mint bármilyen klasszikus kapzsiságra építő csalás, piramisjáték, vagy pump-and-dump séma.

Hogyan ismerj fel egy kriptós átverést 1 perc alatt?
Sokan a bitcoin, ether, vagy más hangzatos kriptós kifejezések mögé bújva próbálnak behúzni gyanútlan áldozatokat.

A fenti cikket erősen ajánljuk bármilyen ICO befektetés előtt.

Konklúzió

Nyilván jogilag nem mondhatjuk azt a Kelexo-ról és a KLXO tokenről hogy csalás. Ennek ellenére minden jel arra mutat. Majd az idő eldönti. Azért csak legyetek óvatosak!

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még