Joe Biden kiüldözné a bitcoin bányászokat az országból

Joe Biden kiüldözné a bitcoin bányászokat az országból

Joe Biden csendben a kriptószektor meggyilkolására készül, és dollármilliárdokat pusztítana el - ezzel a címmel kezdődik a Forbes ma megjelent szemléje, mely a bitcoin bányászat kétes jövőjére hívja fel a figyelmet Amerikában.

Ezen a héten a Biden-kormány újra előterjesztette a bitcoin és a kriptobányászok megadóztatására vonatkozó nagy port kavaró javaslatát.

A javaslat szerint a digitális eszközök bányászatához köthető valamennyi céget a digitális eszközök bányászatához felhasznált villamos energia költségeinek 30%-ával megegyező jövedéki adó terhelné.

A tervezet, amely a 2025-ös üzleti év költségvetési tervezetében jelent meg, a saját és a bérelt ASIC-gépekkel bányászó bitcoin cégeket is érinti.

Részlet az Államkicstár 2025-ös üzleti tervéből

Egy 30 százalékos különadó egészen biztosan tönkretenné a bitcoin bányászok profitabilitását, és valószínűleg ezen cégek tömeges áttelepülését hozná magával Európába vagy Latin-Amerikába. Hasonlót láthattunk, miután Kína betiltotta a bitcoin bányászatot, a hashráta nagy része olyan országokba vándorolt, mint az USA, Kazahsztán vagy Mongólia.

A pénzügyi okokon kívül a tervezet újrabenyújtásában szerepe lehet a bitcoin környezetre gyakorolt vélt vagy valós hatásainak is. Erről az alábbi cikkben írtunk:

A bitcoin káros a környezetre - vagy mégsem?
Tudományos kutatásokat olvastunk és tényeket vadásztunk a bitcoin CO2 kibocsátása mögött.
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új