Itt az ideje egy nagy BTC korrekciónak? - Bitcoin 15 ezer dollárért

Még 15 000 dolláros bitcoint jósol az elemző, de a bitcoin már saját útját járja

Itt az ideje egy nagy BTC korrekciónak? - Bitcoin 15 ezer dollárért

Bár a mostani hét kifejezetten bullish temperamentumot hozott, Justin Bennett kriptó -és forex trader szerint ez már a jéghegy csúcsa.

Bennett az elméletét pusztán az S&P500 tőzsdeindexszel való történelmi korrelációra alapozza, azaz az S&P500 egy esetleges nagyobb korrekciója esetén a Bitcoin is igazodhat a hosszútávú trendvonalhoz.

Bennett grafikonja a részvényindex esetleges korrekciójáról

Bennett szerint az S&P500 tőzsdeindex szükségszerű, hogy visszatérjen a tízéves támaszához, ami a jelenlegi árfolyamról egy 23%-os esést jelentene. A Bitcoinnal párhuzamba vonva a BTCUSD valószínűleg lerombolná a 25 ezres támaszát, és akár a 15 ezer dolláros szintet is meglátogathatja - írja az elemző.

Bennett feltételezése valószínűleg nem sziklaszilárd. Ahogy nemrég beszámoltunk róla, a Bitcoin az utóbbi hetekben jelentősen el tudott szakadni a nagy részvényindexek mozgásától, és a saját útját járja.

Megtört a jég: a BTC már nem követi az amerikai részvénypiacot
Sok éven keresztül jelentős korrelációt mutatott a Bitcoin árfolyama az S&P500 és a NASDAQ indexekkel, úgy néz ki október második felében már megfordult a trend. Míg sorra záporoznak a negyedéves vállalati jelentések, a BTCUSD árfolyam menetel felfelé. Nem csoda, hiszen mindkét végről a Bitcoinnak k…

Egy esetleges részvénypiaci pánik kapcsán a Bitcoin nem biztos hogy érintett lenne, vagy legalábbis nem olyan mértékben, mint korábban.

Ezt igazolja, hogy az utóbbi időben számos nagy hatású kriptó-specifikus hír látott napvilágot, amik önállóan és nagymértékben voltak képesek befolyásolni a Bitcoin árfolyamát függetlenül a részvénypiac, a kötvénypiac, vagy akár Amerika teljesítményétől.

Szintén érdekes felvetés, hogy ha magával akarná húzni egy részvénypiaci esés a Bitcoint, hogy reagálna az árfolyam pont most, rövid idővel a felezés előtt, a hagyományos Bitcoin ciklus egy kritikus pontján. Melyik hatás lenne erősebb?

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még