Megvan a döntés - GBTC eladási hullám jöhet

Megvan a döntés - GBTC eladási hullám jöhet

Új döntés született a Genesis csődeljárásában. A bíróság az FTX összeomlásának hozományaként becsődölt amerikai kriptóvállalat ügyében azt a döntést hozta, megválhatnak 1,6 milliárd dollár értékű Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) részvényüktől - derítettük ki a frissen nyilvánosságra hozott bírósági jegyzőkönyvekből.

A GBTC részvények eladásáról annak ellenére döntöttek, hogy az anyacég DCG (Digital Currency Group) ezt mindvégig ellenezte, mondván a vagyonelosztás a kriptópiac jelentős árfolyamváltozásai miatt igazságtalan és aránytalan lenne. Ezt az érvet figyelmen kívül hagyva a Genesis csődeljárását lefolytató illetékesek mától jogosultak értékesíteni a gigantikus - időközben spot bitcoin ETF-fé konvertálódott - részvénycsomagot.

A Genesis 2022 őszén ment csődbe, miután a Three Arrows Capital hitelezőjeként nagy mennyiségű hiteltartozást nem tudott behajtani a túlzott kockázatvállalása miatt bebukott kriptó befektetőcégen. A csődsorozatot a "deleveraging" jelenséggel lehet legjobban leírni, ha kíváncsi vagy, miért mentek csődbe egymás után ezek a cégek, ajánljuk a LUNA botrányt feldolgozó cikkünket a megértéséhez.

A Genesis vagyonfelosztásának teljes tervét február végén véglegesíthetik, így a piacnak még van egy lélegzetvételnyi ideje felkészülni a várható eladási hullámra a Genesis terminusa előtt.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új