Európában is pörög a kriptóélet - beszámoló a BTCPrague konferenciáról

Európában is pörög a kriptóélet - beszámoló a BTCPrague konferenciáról
Saylor előadása a BTCPrague konferenciáról (BTCPrague)

Idén másodszorra került megrendezésre a BTCPrague konferencia Európa szívében. A Webhárom csapatával írtunk egy kis összegzést az előadásokról, és hogy mire számíthattok ha jövőre ellátogatnátok a cseh fővárosba.

A BTCPrague igenis nagy szó

Az évente megrendezésre kerülő konferencia-sorozat ugyanis teljesen egyedülálló, a térségben ilyen volumenű bitcoin rendezvény ritka kincs. Idén a legközelebbi nagy EU-s, tematikában egybeeső konferencia a portugál Madeirán volt, a Microstrategy World márkanév alatt. A legnagyobb, Bitcoin Magazine által szervezett és támogatott konferencia-sorozat elsősorban Amerikához köthető, korábbi években Miamiban, idén Nashvilleben turnézik - az érdeklődésre való tekintettel azonban úgy néz ki, a jövőben több, a Bitcoin Amsterdam rendezvényhez hasonló side-eventjük várható az EU-ban. Ezek mellett gyakorlatilag csak kisebb tematikus konferenciákat találunk altcoinokról, NFT-kről, konkrét kriptóprojektekről, és ezt is főleg Nyugat-Európában. Így egy Magyarországtól 1 órás repülőútra lévő, prágai rendezvény igenis nagy szónak számít.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Nagy nevek és gondolatébresztő beszédek

A 2024-es BTCPrague-nak sikerült felsorakoztatnia a bitcoin világ legprominensebb szereplőit. Előadott többek között Michael Saylor, a Microstrategy társtulajdonosa és igazgatósági tagja, Adam Back, a Blockstream vezérigazgatója, a kiváló prezentációs készségekkel rendelkező Strike-alapító Jack Mallers, Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója, a Ledger CTO Charles Guillemet is.

Az előadások között találunk beszédeket a bitcoin történelméről, a bitcoin közgazdasági vonatkozásairól, és a bitcoin gyakorlati alkalmazásáról (pl. az UTXO konszolidáció problémájáról) is.

Az idei esemény egyik legjobb előadása Jack Mallers tollából, aki bemutatja, mit ad a világnak a proof-of-work, és miért teszi egyedülállóvá a bitcoint a kriptovaluták között.

Az első nap fénypontja - a világ bitcoinkészletének már több mint 1%-át birtokló Microstrategy vezetőségi tagja, Michael Saylor ad filozófiai keretet a 21 bitcoin-szabályával.

Érdemes-e kilátogatni a BTCPrague-ra?

Egyértelműen igen. Ugyan hallottunk tört angolságot és tárgyi tévedésektől hemzsegő, kevésbé élvezhető beszélgetéseket is, alapvetően a benyomásunk tényleg az, hogy a szakma krémjét sikerült lehívni, és mindezt az amerikai "konkurens" rendezvényekhez képest töredék áron, összesen 190 euróért (melyből a hagyomány szerint kedvezmény jár bitcoinnal történő fizetés esetén 🙃) Ha pedig esetleg kapcsolatépítési szempontból tekintesz egy hasonló rendezvényre, teljesen no-brainer a dolog. Találkozzunk a BTCPrague 2025-ön!

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi