Eldőlt Do Kwon sorsa

Eldőlt Do Kwon sorsa

Eldőlt, melyik országnak adják ki Do Kwon-t, a Terraform Labs cég és a Terra blockchain alapítóját. Do Kwon az elmúlt évet Montenegróban töltötte, miután szökés közben hamis útlevéllel kapták el a balkáni államban. Hamarosan visszamehet Dél-Koreába, ahol szembe kell néznie az igazságszolgáltatással.

A kiadatásról szóló vita azért húzódott ilyen sokáig, mivel Do Kwon-t Dél-Korea mellett az Amerikai Egyesült Államok is szeretné elszámoltatni, az USA szövetségi ügyészei jelentős kárt okozó csalással vádolják. Egy biztos, Korea sem fog kesztyűs kézzel bánni a bűnözővel, így aligha lesz jobb elbírálása keleten.

Do Kwon sztorija egybecseng a Terra / LUNA hálózat sztorijával, az egykoron harmadik legmagasabb piaci kapitalizációval rendelkező, több mint 60 milliárd dolláros LUNA a feltételezések szerint Do Kwon hihetetlenül szofisztikált piramisjátéka volt. Kwon benn volt a LUNA alapítói között, később az egyetlen aktív médiaszemélyiség lett a projektben, kvázi istenszerepet töltött be.

🎁
Kereskedj a Bybit kriptótőzsdén és megajándékozunk! Akár 30 000 USD jóváírás a számládon, kereskedési volumentől függően.
Érdekel az ajánlat

A 2022 májusi LUNA összeomlásban Kwon állítólag 10 000 BTC-t vett ki a közösségi kasszából, ami a hálózat és az ott futó projektek (Terra Station, Anchor) likviditását volt hivatott biztosítani - ezzel megvalósítva egy soha korábban nem látott károkat okozó rug pull csalást.

A LUNA hálózat összeomlásáról és utóéletéről itt olvashatsz:

Amúgy mi a helyzet a Lunával?
Minden amit tudni akartál a Terra LUNA projektről. Mi történt az eredeti Terrával, megéri-e befektetni a Terra 2.0 projektbe?
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új