Dagad a botrány - Lelepleződhet az FTX 1 milliós felhasználói bázisa

Veszélyben az FTX felhasználók személyes adatai.

Az FTX kriptótőzsdét érintő csődeljárásban felhasználói személyes adatokat juttathatnak a szövetségi hatóságok (mint az FBI) részére, írja a Bloomberg. Az eljárás során az FBI öt különböző alosztálya nyújtott be eddig adatigényléseket az FTX felhasználóiról, melyek teljesítve is lettek. Az adatigénylések konkrét célja az eljárás bizalmassága miatt nem derült ki.

A kriptó szférát régóta övezi egy egészséges titkolózás. Az idei amszerdami Bitcoin Konferencián RationalRoot onchain elemző a közönségnek hátat fordítva, csuklyában tartotta meg előadását, de nem ő az egyetlen, aki védi valós identitását. Nem véletlen. Dollármilliárdok ide vagy oda, a személyes adatok esetében nincs második esély.

Amint kiderül valakiről a kiléte, valós életbeli veszélyeknek van kitéve - különösen ha nagyösszegű kriptovaluta tárcák köthetőek a nevéhez, netalántán a bitcoin őskorából származó kriptovagyonnal rendelkezik.

Az FTX-ügy kapcsán az aggodalmakat ez okozza. Ha az eljárás során bármilyen okból nyilvánosságra (például bírósági jegyzőkönyvbe) kerül bármilyen adat, ami beazonosíthatóvá tesz becsületes kriptó szereplőket, nincs visszaút. Az eset különösen kellemetlen annak fényében, hogy Sam Bankman Fried többször is arról biztosította ügyfeleit, hogy személyes adataikat maximális diszkrécióval kezeli.

A személyes adatok ugyanakkor nem csak az FTX-től származnak. Nevek, eszközazonosítók, tárcacímek juthatnak az eljáró hatóságokhoz az Amazontól is, aki az FTX kriptótőzsde felhőszolgáltatását biztosította.

Sam Bankman Fried-et a héten az FTX-ügyben ellene felhozott összes vádpontban bűnösnek találták.

Bűnösnek találták SBF-et, akár 110 év börtönt is kaphat
Friss: Az esküdtszék bűnösnek találta Sam Bankman Friedet dollártízmilliárdos nagyságrendű hétrendbeli pénzügyi csalás és összeesküvés vádjával. A tárgyalás magyar idő szerint tegnap éjjel zárult. Bankman Friedet “utolérték a bűnei” - összegezte a tegnap szembesítésben eljáró Danielle Sassoon a bír…

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még