Célkeresztbe került Bankman-Fried szüleinek vagyona is

Célkeresztbe került Bankman-Fried szüleinek vagyona is
A Bahama-szigetek. Fotó: Fernando Jorge / Unsplash

Egyre több kérdést vet fel Sam Bankman-Fried szüleinek vagyongyarapodása. Joseph Bankman és Barbara Fried, akik nem mellesleg a Stanford egyetemről jogász végzettséggel is rendelkeznek, komoly vizsgálódásnak lehetnek alanyai, miután az FTX hitelezői által indított polgári peres eljárás az ő vagyonukat is érinti - írja a Washington Post.

A peranyag szerint Sam Bankman-Fried a szülei részére 10 millió dollárnyi készpénzt és egy 16.4 millió dolláros bahamai luxusnyaralót adományozott. Mindezt feltételezhetően az FTX ügyfeleinek pénzéből.

Sam apja személyesen is kötődik az FTX-hez. 2018-tól az FTX csődjéig először külső tanácsadóként volt jelen az üzletben, majd a kriptótőzsde amerikai ága, az FTX US pénzügyi részlegén dolgozott. Az FTX perben minden vádpontban bűnösnek talált Sam Bankman-Fried korábban azt nyilatkozta: a szülei semmilyen lényeges módon nem folytak bele az FTX tevékenységébe. Ezzel ellentmond, hogy Joseph Bankman több titkosított chat csoportban is rendszeresen kommunikált a vállalat vezetőségével az FTX ügyeiről.

A Bankmant és Friedet képviselő ügyvéd szerint a vád teljes mértékben megalapozatlan.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még