Bitcoin vásárlás díjai Revoluton - mennyi az annyi?

Bitcoin vásárlás díjai Revoluton - mennyi az annyi?

A Revolut bitcoin vásárlási költségeiről meglepően kevés szó esik. A Magyarországon többmilliós ügyfélkörrel rendelkező platform, elektronikus pénzforgalmi szolgáltató, és Litvániában bejegyzett bank pedig megérdemel egy hosszú cikket. Utánajártunk: mennyibe kerül valójában a Revolut segítségével bitcoin kitettséget szerezni?

Mielőtt rátérünk a díjakra, egy fontos megkülönböztetést kell tenni.

💡
A Revolut alkalmazásban jelenleg, 2024-ben nem lehet bitcoint vásárolni. Csupán egy BTC-re hasonlító pénzügyi derivatívával tudunk kereskedni, ami leköveti a bitcoin árfolyamát. A Revoluton vásárolt "bitcoint" ezért bitcoin tárcába se lehet kiutalni. Ha valós bitcoint szeretnél venni alacsony költségekkel, ezen a kriptótőzsdén megteheted.

Ez azt jelenti, hogy a Revolut-on befektethetsz "bitcoinba" és részesülhetsz a bitcoin árfolyam-növekedéséből, azonban a Revolut nem garantálja, hogy a platformon megvásárolt bitcoint fizikailag tárolja és szintén nem garantálja hogy valaha is ki fogod tudni küldeni tárcába.

Ettől eltekintve a cikkben innentől bitcoinként fogunk hivatkozni a Revolut-on elérhető bitcoin derivatívára, úgy, ahogy ők is teszik a platformon. Nézzük a díjakat!

A Revolut díjai BTC vásárlás és eladás esetén

Ahogy más platformoknál is, a teljes képet nézzük attól a ponttól hogy a felhasználó befizet a platformra, befektet, majd a befektetését kiutalja vagy forintba realizálja.

A pénzbefizetés díja a Revolut számlára 0. Vannak fizetési módok, például a hagyományos átutalás, ahol a bankod ettől függetlenül felszámolhat átutalási költségeket, de a Revolut az ő oldalukon semmilyen pénzt nem fog levonni pusztán befizetésért.

Miután befizettünk a számlára, a "Crypto" menüben tudunk bitcoinnal kereskedni, ami az alkalmazás alsó harmadában egy bitcoin ikon jelez.

Revolut Standard számlával 1.49%-os díjjal vásárolhatunk bitcoint, amire rájön a 0.99 fontos alapdíj. A kettő díj együttesen érvényes, a kettő közül a nagyobb összeg kerül levonásra bitcoin vásárláskor.

Így néz ki a felület és a díjak a gyakorlatban

Ahogy a Revolut mutatja, a bitcoin jelenleg 26,5 millió forintos árfolyamon kereskedik, de amikor meg akarjuk vásárolni, már 27,5 millió forintot, azaz kerek 1 millióval többet kér el a rendszer.

Dollárba átszámolva 75.203 dolláron adja a bitcoint, ugyanebben a pillanatban lefotózva a bitcoin valós árfolyama a következő:

Bitcoin árfolyam - Coinmarketcap

Mennyit nyerünk vagy bukunk Revolut BTC vásárlással?

Standard számla esetén már tudjuk, 1 millió forintot 1 BTC esetén, ezt a számot természetesen skálázhatjuk az igényeinkre. Ha 0.01 BTC-t szeretnénk vásárolni, értelemszerűen körülbelül 10 000 forinttal húz le a rendszer. Kétszer 10 000 forinttal, hiszen a megvásárolt bitcoinnal semmit se tudsz csinálni azon kívül hogy eladod, és eladásnál ugyanezek a díjak kerülnek felszámolásra.

Személyes véleményem, hogy ez horribilisen magas, és nem látok semmi indokot hogy valaki miért ne kattintana rá a ByBit-es bannerre, ahol 1,49% helyett 0,01%-ért tud bitcoint vásárolni, szinte díjmentesen.

Plus, Premium és Metal díjak crypto kereskedésre

A Revolut Plus díjai kriptóra ugyanazok mint a Standard számlánál, azaz legalább 1,49%-ot vonnak le BTC vásárláskor.

💡
Az 1,49% még mindig nem a teljes költség, hiszen a Revolut BTC-je esetében ott van a spread és az árfolyamkülönbség is, amit a fenti képeken láthattunk. Ezért jön ki még ennél is rosszabbul a matek. A valós költség körülbelül 3,8% (a cikk írásának pillanatában, a fenti számokkal számolva, ez persze később változhat). Limitáras megbízást választva az összköltség egy picit csökkenthető.

A Premium és a Metal számla esetében 0,99% -ra csökkenthető a crypto kereskedés alapdíja. A fentiek ugyanúgy érvényesek, a valós árfolyamtól való eltérés ugyanúgy jelentkezik rejtett költségként.

Hogyan csökkenthetem a díjakat?

Regisztrálj a Bybit kriptó váltóra, ahol piacvezető 0,01% -os (vagy kedvezményekkel még olcsóbb) díjakkal tudsz valós bitcoint vásárolni, amit ki is utalhatsz bitcoin tárcádba.

Ehhez a Webhárom oldalon minden segítséget megkapsz, részletes cikkeket találsz a regisztráció és a kereskedés folyamatáról is.

ByBit regisztráció tutorial
A ByBit egy kriptótőzsde, ahol bitcoin és más kriptovaluták vásárlására, eladására, kriptó derivatívák kereskedésére van lehetőséged.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi