Eljött a 2024-es bitcoin felezés napja

Eljött a 2024-es bitcoin felezés napja

Eljött a várva várt bitcoin felezés napja. Ma, várhatóan magyar idő szerint este 11 óra körül a bányászoknak járó blokkjutalmat a bitcoin szoftver megfelezi.

A block reward, azaz az 1 blokk véglegesítéséért a bányásznak adott jutalom mennyisége holnaptól 6.25 BTC helyett 3.125-re csökken. A felezéssel a bitcoin kriptovaluta váltókon elérhető kínálata is várhatóan csökken.

A jelenlegi bitcoin ciklus végére a kínálati oldal mellett a keresleti oldal is jelentősen átalakult. 2024-ben jóváhagyták és kereskedhetővé tették az első spot bitcoin ETF-eket Amerikában, és az elmúlt héten a keleti piacok számára is megnyílt az út a bitcoin intézményi elfogadása előtt a hong kongi ETF-ek bevezetésével. A tavasz végére emellett amerikai spot Ethereum ETF-re is számítanak az elemzők.

A VanEck alapkezelő egyik elemzője szerint az ETF kereskedési volumen nagy részét (ő 90% körülre saccol), retail befektetők - azaz átlagemberek teszik ki. Így az igazán szignifikáns, nagyvállalatok oldaláról érkező tőkeinjekció még várat magára.

Az elmúlt három bitcoin ciklus mindegyike a felezés követő hónapokban a bitcoin történelmi legjövedelmezőbb bikapiacait eredményezte, a bitcoin árfolyama kivétel nélkül minden esetben a sokszorosára emelkedett.

A mai napon a bitcoin árfolyama visszapattant a 61 800 dollár körüli árszintről, és egy gyors napközi rali után 65 000 környékén kereskedik.

A bitcoin felezést világszerte partikkal és koncertekkel ünnepli a kriptó közösség, New York, Miami, London, Varsó mellett hétvégén Budapesten, az Aurora klubban is össszegyűlik a kriptósok magja.

A bitcoin felezésről részletesebben itt olvashatsz:

A bitcoin felezés
Mi az a felezés? Mennyi lesz a BTC ára? Hogyan készüljünk az áprilisi eseményre?
🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még