Bitcoin Bingó - Teszteld, hogy igazi bitcoinos vagy-e!

Bitcoin Bingó - Teszteld, hogy igazi bitcoinos vagy-e!

Vannak időszakok, amikor a csapból is bitcoin folyik. Ilyen a mostani januárunk is, a bitcoin ETF-ek elfogadása kapcsán boldog-boldogtalan bitcoinról beszél. A buszon azon vitatkoznak, hogy Binance vagy Bybit, az amcsik pedig egy jó pofa Budweiser mellett éppen Bitwise reklámot néznek. Mindenkinek megvan a véleménye a bitcoinról. Valaki a holdra jósolja, valaki a földbe döngölné. Az alapok nélkül mindezek csak üres szavak. Ma letesztelheted, hogy Te igazi bitcoinos vagy-e. Hány pontot sikerül elérned?

Én még soha sem...

#1 Vásároltam igazi bitcoint

Nem, sajnos a Revolut nem számít. A Binance sem 😦. Az számít, amit megveszel és a saját tárcádba kiutalsz, vagyis a blokkláncon leellenőrizhetően a te birtokodban van. A becslések között van némi eltérés, hiszen egy ember több tárcát is tulajdonolhat, de év végi adatok szerint körülbelül 50 és 100 millió közöttire teszik a tényleges bitcoinnal rendelkező felhasználókat. Ha erre a kérdésre helyesen válaszoltál, jobb vagy, mint a globális népesség 99%-a. Bravó, 1 pont!

#2 Éltem túl bear marketet

Aki tartott már bitcoint, tudja, milyen nehéz végigmenni a medvepiac turbulenciáin. Kérdés, neked sikerült-e már? A teszten átmentél, ha a BTC-d többségét úgy tartottad egy egész medvepiacon (1-2 éves perióduson) át, hogy nem adtad el és nem kereskedtél vele.

#3 Telepítettem bitcoin coret

Ezen a teszten úgy tudsz megfelelni, ha valaha letöltötted, telepítetted és használtad a hivatalos Bitcoin Core alkalmazást. Az eredeti, nyílt forráskódú szoftver első verzióját Satoshi Nakamoto készítette. Ha nem ismered a programot, érdemes bepótolni ezt a hiányosságot!

#4 Futtattam bitcoin nodeot

Egy teljes nodeként funkcionáló eszköz tranzakciókat és blokkokat validál a bitcoin blokkláncon. Segítségével decentralizáltabbá és egyúttal biztonságosabbá teheted a hálózatot. A node futtatása szintén Bitcoin Core-on keresztül lehetséges.

#5 Bányásztam bitcoint

A bitcoin bányászok tranzakciókat validálnak nagy számítási kapacitású eszközökkel - tipikusan ASIC bányagépekkel. Te már szereztél bitcoint bányászással? 1 satoshi is ér!

#6 Fizettem bitcoinnal

Ha utaltál át bárkinek satoshikat a Bitcoin vagy Bitcoin Lightning hálózaton, nyerted ezt a pontot. Sajnos itt a Bybit kártya nem játszik.

#7 Olvastam a bitcointalkot

A bitcointalk a legrégebbi bitcoin fórum, egyenesen Nakamototól származik. Akár történelemidézésből, akár friss információszerzésre, beszélgetésre tökéletes hely, ahol minden ismert bitcoin maxi megfordult már.

#8 Vettem részt bitcoin konferencián

A Bitcoin Magazine szervezésében megrendezésre kerülő éves konferencia a bitcoin-világ legnevesebb eseménye. Te részt vettél? (Az is ér, ha online meghallgattad az előadásokat)

#9 Fejlesztettem a bitcoin szoftvert

Itt nem számítok nagy tolongásra, úgyhogy vegyük le a lécet addig, hogy valaha belenéztél-e a forráskódba 😊

BINGO?

Ha nem, már tudod, milyen hiányosságokat kell pótolni 2024-ben!

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még