Gigantikus Bitcoin bányász projektbe kezd a Tether

Gigantikus Bitcoin bányász projektbe kezd a Tether
Előkép: DrawKit Illustrations / Unsplash

Gigantikus, fél milliárd dollár értékű bitcoin bányászási projektet indít a Tether Limited. A stablecoin kibocsátó cég a világ egyik legnagyobb bitcoin bányáját szeretné üzemeltetni - tudta meg a Bloomberg.

A Tether célja legalább 1%-os részesedést kihasítani az egész világ bitcoin termeléséből, részletezte Paolo Ardoino, a cég CTO-ja és leendő vezérigazgatója.

A stablecoin kibocsátó a következő fél év során 500 millió dollárnyi bányász beruházást tervez, elsősorban Uruguay, Paraguay és a bitcoinbarát El Salvador területén. Az új "bitcoin-gyárak" akár 70 megawattos kapacitást is elérhetnek majd, ám Ardoino még ambíciózusabb terveket sző, 2025 végére szeretné ezt a kapacitást megötszörözni.

A bányászat olyasvalami, amit idővel kell megtanulnunk hogy kinőhesse magát. Nem sietünk a legnagyobb bányászcéggé válni - mondta Ardoino.

A Tether Limited újdonsült bányász projektje egyfajta diverzifikálásként is felfogható, mivel a világ legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező stablecoinjának kibocsátójaként könnyen szabályozások kereszttüzében találhatják magukat az USA és az Európai Unió részéről is.

Szigorúbb szabályozás és zöld út a bankoknak - így áll a stablecoin kérdéssel a FED
Michael Barr, a FED felügyeleti osztályának alelnöke tegnap elmondta, végre az amerikai szabályozó szervek körében is téma lett a fiat alapú digitális pénzek (népszerűbb nevén stablecoinok) jogi helyzete. Barr egy washingtoni konferencián beszélt, ahol ismertette az elképzeléseit a tervezőasztalon…
🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még