Szigorúbb szabályozás és zöld út a bankoknak - így áll a stablecoin kérdéssel a FED

Szigorúbb szabályozás és zöld út a bankoknak - így áll a stablecoin kérdéssel a FED
1 dolláros bankjegy Amerikában

Michael Barr, a FED felügyeleti osztályának alelnöke tegnap elmondta, végre az amerikai szabályozó szervek körében is téma lett a fiat alapú digitális pénzek (népszerűbb nevén stablecoinok) jogi helyzete.

Barr egy washingtoni konferencián beszélt, ahol ismertette az elképzeléseit a tervezőasztalon lévő reformokról, ami egy "kifinomult és részletes" keretrendszert jelent. Ennek már több eleme is papírra került. Barr szerint elengedhetetlen hogy a stablecoinok a kormány felügyelete alatt legyenek. Ennek legfőbb okaként azt hozta fel, hogy a stablecoinok kibocsátói a jegybankéhoz hasonló bizalmi rendszereket építenek, a digitális valuták pedig fizetési eszközként és értéktárolóként is szolgálnak.

Majd rátért arra, hogyan lehet a tervezett stablecoin szabályozást integrálni a jelenlegi pénzügyi rendszerbe.

Megfelelő útmutatást adunk az általunk felügyelt bankoknak arra, hogy hogyan lépjenek kapcsolatba felügyeleti hatóságaikkal, amikor mérlegelik ezen termékek használatát - folytatta Barr.

Az amerikai szabályozó hatóságok egyre inkább aggódnak a kriptoeszközök és a stablecoinok gazdaságra gyakorolt hatása miatt. A Federal Reserve nemrég bejelentette, hogy új programot indít SR 23-7 néven, hogy jobban kiterjessze a felügyeletet. A program a kriptóeszközökre, a blokklánc-technológiára és a nem banki jogalanyokkal való technológia-alapú partnerségekre összpontosít.

A FED kijelentette, hogy a bankokat nem akadályozzák meg abban, hogy részt vegyenek a stablecoinok saját rendszereikbe való integrálásában, de bizonyítaniuk kell, hogy a biztonsági garanciák megvannak, mielőtt elkezdenék.

Végül Barr megemlítette, hogy jelenleg is folyik az egyeztetés a központi banki digitális valuta (CBDC) bevezetése kapcsán, de egyhangú álláspont még nincs. A végső döntést az Egyesült Államok kongresszusa, és a Fehér Ház hozza majd meg.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még