Az SEC is beleszólna a Celsius csődeljárásába

Az SEC is beleszólna a Celsius csődeljárásába

Az SEC, avagy az amerikai Értékpapír -és Tőzsdefelügyelet is kritériumokat támaszt a tavaly becsődölt kriptó kölcsönplatform, a Celsius felé. A Celsius a csődeljárásban nem csak a befektetőket szeretné kárpótolni, hanem a platform újranyitása is a levegőben van.

Az SEC most az egykor dollármilliárdokat mozgató Celsius minden rendelkezésre álló vagyonát látni szeretné.

Mivel csupán ennyi információ lett a nemzetközi sajtó elé tárva, elkezdődött a spekuláció, hogy mi lehet az SEC célja, amiért belefolynának az eljárásba.

"Én úgy értelmezem, hogy a SEC elmondja a [csőd]bizottságnak, hogy mit szeretnének látni az üzlet különböző részeiben, és most a bizottságnak el kell döntenie, hogy mit kezdenek ezzel az információval." - narrálta a Coindesk

Ha nincs is direkt ráhatásuk, feltételezhető, hogy az SEC szorosabb kontrollt szeretne a kriptóipar más szereplői mellett az újrainduló Celsiusnál is.

A Celsius még tavaly nyáron, nem sokkal a LUNA botrány után csukta be a kapuit számos más kriptó vállalattal karöltve. Alex Mashinsky-t, a cég korábbi vezérigazgatóját az SEC értékpapírcsalással vádolták meg és a nyáron le is tartóztatták, miután a vád szerint szándékosan ferdített információkat és elhallgatott fontos részleteket a Celsius által kínált befektetések kockázatairól.

A Celsiusnak Magyarországról is számos hitelezője volt.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még