A Hive bitcoin bányagépeinek 1 év se kellett, visszahozták az árukat

A Hive bitcoin bányagépeinek 1 év se kellett, visszahozták az árukat

A HIVE Digital Technologies Ltd. egyike a világ legnagyobb, bitcoin bányászgépeket üzemeltető cégeinek. Mivel a vancouveri vállalat részvényei több tőzsdén is kereskedhetőek, nyilvános jelentési kötelezettségük keletkezik a befektetők felé. Egy, a HIVE weboldalára frissen kikerült beszámolóból kiderül, a cég kimagaslóan jó befektetést hozott a bitcoinnal, hiszen

a tavaly novemberben megvásárolt bányász erőforrások (ASIC bányagépek) 1 év leforgása alatt már vissza is hozták az árukat

A minerstat kalkulátora szerint a legjövedelmezőbb bitcoin bányagépek egyike, az Antminer S21 széria jelenleg 315 nap alatt téríti meg a bele fektetett pénzt. Korábban a csúcskategóriás ASIC minerekre az átlag 2 éves megtérülés volt jellemző.

Az, hogy a bitcoin bányászás ilyen mértékben jövedelmező lett, természetesen az elmúlt napok hirtelen áremelkedésének is köszönhető.

Mikulás-rali: 42 ezer fölött a BTC
Egy nap alatt +6% emelkedéssel az idei évben új csúcsot döntött a legnépszerűbb kriptovaluta.

A bitcoint ma már céleszközökkel (úgynevezett ASIC gépekkel) bányásszák. A bányászási nehézség (difficulty) folyamatos növekedésével ezek az eszközök rendkívül gyors elavulásnak vannak kitéve, a legjobb hardverek beszerzése (különösen nagy mennyiségben) problémás és időigényes lehet. Emiatt sokan a bitcoin bányászás helyett már közvetetten a bitcoin bányacégek részvényeibe fektetik megtakarításukat, ha efféle kitettséget szeretnének.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még