Mikulás-rali: 42 ezer fölött a BTC

Mikulás-rali: 42 ezer fölött a BTC

Egy nap alatt +6% emelkedéssel az idei évben új csúcsot döntött a legnépszerűbb kriptovaluta.

Amilyen gyatrán kezdtük az évet, olyan szépen szárnyal év végére a bitcoin. A kriptovaluta árfolyama tegnap kitört a 38-39 ezres masszív ellenállásból, és jelenleg a 41 ezer és 42 ezer közötti szinten kereskedik. Némely platformon az elmúlt órában már 42 ezer fölötti árfolymokat is láthattunk.

Hogy mi okozta a hirtelen árfolyamemelkedést?

Semmi konkrét. Úgy értem, semmi konkrét, amiről a Webhárom ne írt volna korábban.

  • A tőzsdei ciklikusság a kriptovalutáknál is jelen van, az október-november-december tipikusan bullish megítéléssel rendelkezik, az év utolsó pár hónapja az elmúlt évtizedben szinte mindig felülteljesítette az év többi részét. Ez a ciklikusság a hagyományos tőzsdére is jellemző. A Mikulás-rali néven emlegetett jelenséget számtalan alkalommal megfigyelték, összehasonlításképpen az S&P500 árfolyama több mint 5%-ot nőtt az elmúlt hónapban, ami tőzsdei viszonylatban kiemelkedőnek számít.
  • Makrogazdasági mutatók az amerikai jegybank monetáris fordulatát vetítik elő. A közvélekedés szerint a jegybanki alapkamat csökkenő irányt vehet, és a hitelek is olcsóbbak lehetnek, ami a befektetési kedv növekedésével korrelál.
  • A bitcoin ciklikussága talán a legfontosabb szereplő a képletben. Az áprilisra várt felezés eddig mindig nagymértékű árfolyam-emelkedést hozott magával.
  • Végül az ünnepi várakozás az ETF-ekre, melyről szintén több tucat bejegyzésünk megjelent már a portálon. A legfrissebb konzenzus azt mondja, több ETF együttes elfogadására lehet reális esély január első felében.
🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még