Újabb bitcoin rekord - A forgalomban lévő bitcoin 70%-ához egy éve nem nyúlt senki

Újabb rekordot döntött a bitcoin, most azzal, hogy a forgalomban lévő, 19 és fél millió érme közel 70 százalékához nem nyúlt senki az elmúlt évben - derül ki a Glassnode blockchain elemzői platform legfrissebb statisztikáiból.

legalább egy éve inaktív bitcoinok mennyisége
forrás: glassnode.com

Az, hogy a bitcoin tulajdonosok ilyen jelentős része nem tranzaktál a náluk lévő bitcoinnal, arra utal, hogy a kriptovalutára értékmegőrzőként tekintenek, és nem utolsó sorban árfolyamemelkedést várnak.

Az árfolyamemelkedés önbeteljesítő jóslat lehet, hiszen minél kevesebb bitcoin forog közkézen, annál nehezebb az új belépők számára hozzájutni, és annál magasabb árat hajlandóak majd fizetni egy érméért.

A 70%-os alvó bitcoin arány rekordnak számít, a bitcoin történelmében soha nem ért el ilyen magasságokat ez a mutató.

Az alvó bitcoin rátát ugyanakkor befolyásolja a Satoshi Nakamoto-hoz köthető 1 millió érme, amit ezen a ponton már kizártnak tartanak, hogy valaha meg fog mozdulni, illetve az is, miszerint rengeteg bitcoin elveszett az elmúlt évek során a teljes kínálatból.

Komoly kérdés az alapkezelők számára is, hogy ETF termékeikhez hogyan tudják majd ekkora mennyiségben beszerezni a legnépszerűbb kriptovalutát. Egyes híresztelések szerint a Blackrock már október végén megkezdhette a spot BTC alap seedelését (azaz a nagymennyiségű bitcoin vásárlást), de valószínű hogy az alapok többsége még várat magára - és az SEC jóváhagyására.

Arról, hogy az alapkezelők milyen mértékben lendíthetik ki a kriptovaluta árfolyamát, itt írtunk:

BlackRock és Bitcoin - Milyen magasan van a hold?
Ha megkérnénk egy generatív AI-t, hogy ábrázolja a kriptó világot egy impresszionista festményen, valószínűleg egy apró szigetet festene le. Egy irtózatosan menő helyet, ahol húszéves milliárdosok koktéloznak a beach-en, elszigetelve mindentől. Ez az izoláció azonban nem a bálnák saját akarata. Éve…
🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még