A BNB csendben megütötte az all-time-high árat

A BNB csendben megütötte az all-time-high árat

A Binance Coin (BNB) a bitcoin tegnapi határfeszegetésével párhuzamban csendben megütötte minden idők legmagasabb árfolyamát.

A BNB jelenleg 700 dollár felett kereskedik, ami 17%-os növekedést jelent a bitcoin 3.4%-ával szemben. Mit jelent ez, és miért tud így szárnyalni a BNB?

A Binance Coin szárnyalása

Az, hogy a BNB-nek tegnap sikerült leköröznie a high cap kriptópiac teljes egészét, természetesen nem véletlen. Ez a Binance kereskedési platform Launchpad és Launchpool funkcióinak köszönhető.

Mind a Launchpad és a Launchpool esetében a Binance-felhasználók kitettséget szerezhetnek új projektekben. A Launchpool-on a Binance-en hamarosan listázásra kerülő új tokeneket lehet farmolni BNB letétbe helyezésével, kvázi a decentralizált világban megszokott "yield farming" centralizált alternatívájaként. A Launchpad-en egy előre meghatározott fix tokenmennyiségre licitálhatnak a felhasználók.

A közös pont, hogy mindkét esetben BNB-re van szükség menő új projektekbe való befektetésre. Ilyen projekt például a Notcoin (NOT), egy új play-to-earn játék digitiális tokenje, amely listázásra került pár napja.

Így össze is áll a Binance Coin szárnyalásának fő oka, a megugrott kereslet a BNB kriptovaluta iránt, mely a felhasználók egyetlen útja a NOT kriptovalutába történő befektetéshez.

BNB vs a kriptópiac egésze

Noha a BNB a többi large cap kriptóval jelentős korrelációt mutat, amiatt, hogy centralizált szolgáltatások köthetők hozzá, a legjelentősebb árfolyammozgásokat a tőzsde saját szabályai irányítják. Ilyen a Binance által meghatározott burn mechanizmus aktuális üteme, és a fent említett launch termékek megjelenése is. Végső soron a BNB akkor tud megbízhatóan emelkedni, ha a Binance kriptótőzsdét és a Binance blokkláncát egyre többen és egyre aktívabban használják a felhasználók.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még