Új bálna a tengerben: valaki betárazott 10 000 BTC-t

Új bálna a tengerben: valaki betárazott 10 000 BTC-t
Illusztráció: Kanchanara / Unsplash

Az illető vagy szereti a kockázatot, vagy valamit nagyon tud amit mi nem. A legfrissebb blokkláncadatok között ugyanis reflektorfénybe került egy tárca, ami szinte a nulláról félmilliárd dolláros értékre dagadt, mindezt fénysebességgel - mindössze egy hónap alatt.

A bc1qchctnvmdva5z9vrpxkkxck64v7nmzdtyxsrq64 bitcoin tárca jelenleg 11269 BTC-t birtokol, ezzel a 72. leggazdagabb bitcoin tulajdonos lett a listában.

Az elemzők árgus szemekkel figyelik és próbálják megfejteni a wallet titkát. A legnépszerűbb tipp szerint a cím a Blackrock-hoz tartozik, a tárcát pedig a várt spot bitcoin ETF seedelésére használják (azaz ez lenne a fizikai fedezete a bevezetéskor nyújtott részvénykínálatnak).

A Blackrock mellett viszont mások is rendelkezhetnek ekkora kriptóvagyonnal. Kézenfekvő lehet például megemlíteni az Ark Invest-et, akik az utóbbi időben nagy mennyiségű Grayscale GBTC-t adtak el - lehet hogy helyette a bitcoin kitettségüket valós bitcoinba mozgatták?

Egy dolog sejthető: ha valamely spot ETF-hez köthető az említett tárca, az szinte biztos, hogy csak a konkrét ETF jóváhagyása után fog kiderülni.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még