Többszázmillió dollárnyi tethert fagyaszott be ma a Tether Limited

Többszázmillió dollárnyi tethert fagyaszott be ma a Tether Limited
Illusztráció: Alexander Grey / Unsplash

Többszázmillió dollárnyi tethert fagyaszott be ma a Tether Limited az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának kérésére - derül ki legfrissebb sajtóközleményükből. A műveletben a Tetherrel együttműködve segített az OKX kriptótőzsde és a Chainalysis blokkláncanalitikai cég is.

Az összesen 225 millió USDT egy szerelmi csalássorozathoz köthető, a nagy mennyiségű USDT lefoglalása pedig egy átfogó nemzetközi nyomozás eredménye. A "disznóvágás" fantázianevű csalás egy, elsősorban Indonéziához köthető bűncselekmény, melynek során az áldozatokat randiappokon veszik rá kriptovaluta-befektetésre. Miután az áldozat bizalmába férkőztek, elnavigálják egy hamisított weboldalra, ahol ellopják a befektetni kívánt összeget.

"A globális bűnüldöző szervekkel való proaktív együttműködés és az átláthatóság iránti elkötelezettségünk révén a Tether új sztenderdet kíván felállítani a kriptótér biztonsága terén" - fogalmazott Paolo Ardoino, a cég CTO-ja és leendő vezérigazgatója

A Tether ezzel a lefoglalással együttesen már több mint 1 milliárd dollárnyi stablecoint fagyasztott be. Ezek bűncselekményekhez (tipikusan nagy volumenű kriptó csalássorozatokhoz) vagy háborús finanszírozáshoz köthetők.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi