Tömeges SIM kártya csalásra derült fény az FTX-nél

Tömeges SIM kártya csalásra derült fény az FTX-nél

SIM kártya csalással rövidítettek meg kriptósokat az FTX utolsó napján, tudta meg a CNBC.

Az eset még 2022 november 11-én történt, épp azon a napon, mikor a hírhedt FTX kriptótőzsde csődbe ment, viszont csak most jutott el bírósági tárgyalásig az ügy.

A gyanúsítottak, Carter Rohn és Robert Powell összesen 400 millió dollárnyi ügyfélvagyont tüntettek el a lángokban álló FTX kriptótőzsdéről. Hogy hogyan? SIM-csere támadással.

Személyazonosságot loptak maguknak

Robert Powell, aki a tömeges személyazonosság-lopást irányította, több ízben hamis dokumentumokkal állított be telefonszolgáltatókhoz azzal a kéréssel, hogy klónozzák az elveszett SIM kártyáit. A SIM kártyák természetesen nem Roberthez, hanem nagy vagyonú FTX ügyfelekhez tartoztak, akik mit sem sejtettek arról, hogy a támadók a kétfaktoros autentikáció megkerülésével hozzáférhetnek majd FTX számlájukhoz. A számlákról a csalók összesen 400 millió dollárt emeltek le.

🎁
Van már bankkártyád a Binance kártya helyett? Most ingyen megkaphatod! Regisztrálj a Bybit kriptótőzsdén és csapj le a Webhárom exkluzív bónuszaira: Ingyenes bankkártya igénylés

Az FTX kriptótőzsde körül az ügy kapcsán sokáig konteók zengettek, ugyanis meglehetősen ritka csillagállás kell ahhoz, hogy pont azon a napon tűnjön el nagy mennyiségű pénz a platformról, amikor Sam Bankman Fried korábbi vezérigazgató bejelentette az FTX csődeljárás megindítását.

Azt, hogy hogyan tudtak ekkora mennyiségű pénzt lopni a tőzsdéről, magyarázza az a vádpont, mely szerint egy Hernandez nevű, korábbi FTX alkalmazott személyazonosságát is sikerült megszerezni az akcióban. Hernandez igazolványát a vádirat szerint később felhasználhatták egy Texas állambeli mobilszolgáltatónál a teljes hozzáférés megszerzésére.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még